Ако имате пеленаче, е добре да знаете, че ако консумира

...
Ако имате пеленаче, е добре да знаете, че ако консумира
Коментари Харесай

Хапването на фъстъци в ранно детство предотвратява алергия към тях

Ако имате кърмаче, е добре да знаете, че в случай че употребява храни, съдържащи фъстъци, рискът да развие алергия към фъстъците понижава с 81 на 100, сочат резултати от клинично проучване, представени от Ройтерс и Франс прес.

Пеленачетата в Израел стартират да употребяват фъстъци в доста ранна възраст, за разлика от доста други страни, в които не се предлага да се дават фъстъци на дребни деца. Клинично са тествали над 600 деца на възраст сред 4 и 11 месеца.

Половината пеленачета били подложени на хранителен режим без фъстъци в продължение на 5 години, а останалите консумирали минимум 6 г протеини от фъстъчено масло на ден.

След като децата навършили 5 годинки, било открито 81-процентно понижаване на риска от алергия към фъстъците у тези, които били напълно дребни, когато почнали да ги употребяват.

С това проучване се разкрива изгодата от консумация на фъстъци в ранно детство, като превантивна мярка против алергията към тях, съобщи шефът на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания на Съединени американски щати лекар Антъни Фаучи.

 Фъстъчено мясло

Получените резултати могат да трансформират методите за предварителна защита на питателните алергии.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР