Ако има намаление на прага за кешови разплащания, той трябва

...
Ако има намаление на прага за кешови разплащания, той трябва
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Електронните пари са бъдещето, но в никакъв случай няма да махаме хартиените банкноти

Ако има понижение на прага за кешови разплащания, той би трябвало да бъде доста по-плавен. Не от 10 на 5, а от 10 на 8000, да вземем за пример. Това е едната опция, другата е въобще да не се трансформира. Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на от ПП-ДБ.

Народният представител добави, че електронните пари ще стават все по-популярни и по-използвани в бъдеще, само че акцентира, че опцията жителите да правят заплащания в хартиени банкноти ще остане тяхно право и то няма да им бъде отнето.

Истинският въпрос е какъв брой да бъде прагът за кешови разплащания. Дали в случай че намалее на 5000 лв. това би било проблем, или да остане на сегашните 10 000 лв.. Моето персонално мнение е, че или не би трябвало да понижаваме този предел, или в случай че въпреки всичко го понижаваме, да падне на 8000. Винаги сме защитавали концепцията за равномерен преход, посочи Димитров и добави, че ще се търси най-хубавото решение по този въпрос.

По думите му огромна част от сивата и черната стопанска система е кеш.

„ Има хора, които имат вяра, че с намаляването на праговете за кешови разплащания се лимитира сивата и черна стопанска система в България, само че с цел да го реализираме и да избегнем нездравословни въздействия върху избрани хора от обществото, би трябвало да се прави последователно и поетапно “, обясни депутатът от ПП-ДБ.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР