„Ако „Газпром“ започне да изпълнява договора си за доставки на

...
„Ако „Газпром“ започне да изпълнява договора си за доставки на
Коментари Харесай

Кирил Петков: ПП имаме огромен шанс да имаме повече от 121 депутата в следващото правителство

„ Ако „ Газпром “ стартира да извършва контракта си за доставки на газ, това е първа стъпка към възобновяване на доверието “, сподели някогашният министър председател Кирил Петков по бТВ. По думите му няма по какъв начин страната ни да е сигурна, че в случай че в този момент „ Газпром “ извърши контракта ще продължи да го прави и по-късно.

„ Никой не би трябвало да бъде приведен, единствено тъй като едната страна споделя, че „ това са моите нови условия “. Ако си изпълнят изискванията по контракта, няма неприятно в това да преговаряме “, сподели Петков.

„ В този миг аз не мисля, че е свястно, до момента в който не забележим осъществяване по съществуващия контракт, да се надяваме, че на следващия ден няма да си нарушат контракта “, сподели Петков.

Той добави, че държавното управление му е гледало кое е най-практично за страната ни и е на най-хубава цена. Петков добави, че се надява държавното управление да одобри танкера с контрактувания на по-ниска цена газ.

„ Този вид, в който танкерите да бъдат купени е допустимо най-хубавото, което предходното държавно управление можеше да остави на служебното “, сподели Петков. Бившият министър председател добави, че се надява служебният кабинет да одобри танкерите.

Бившият министър председател разяснява, че от „ Продължаваме промяната “ са взели своите поучения, само че по-важното – не са нарушили главното си заричане към гласоподавателите – „ нулева приемливост към корупцията “.

Той разяснява още, че отцепниците от Има Такъв Народ са се потвърдили като хора, които съблюдават обещанията си към народа и персонално той ги припознава като свои. Петков нито отхвърли, нито удостовери спекулациите, че отцепниците ще бъдат водачи на листи на Политическа партия.

„ Данните ни демонстрират, че от Политическа партия имаме голям късмет да имаме повече от 121 депутата в идващото държавно управление и да довършим работата си “, сподели още той.

Лидерът на „ Продължаваме промяната” не можа да отговори дали Бойко Рашков ще е лидер на листа, само че акцентира, че някогашният вътрешен министър сигурно ще бъде част от екипа на Политическа партия и сигурно ще бъде част от листите.

След като пожелаха триумф на „ Демократична България” и не пристъпиха към общо явяване на вота, Петков сподели: Осъзнахме, че би трябвало да работим дружно, с цел да си довършим работата. Вярвам, че ще има последващо ръководство и „ Демократична България” ще бъдат дружно с нас.

Петков за следващ път отхвърли и опцията Политическа партия да се коалира с ГЕРБ под някаква форма. „ Докато Борисов оглавява ГЕРБ, не можем да имаме същинска правосъдна промяна. Ако имаме работеща правосъдна система, него го грози сериозен риск от затвор. „ Продължаваме промяната “ няма да бъде в никаква коалиция с ГЕРБ след идващите избори “, сподели Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР