Ако Борисов предложи експертно правителство, не би трябвало да има

...
Ако Борисов предложи експертно правителство, не би трябвало да има
Коментари Харесай

Иво Инджов: Ако Борисов предложи експертно правителство, може да получи подкрепа от БСП

Ако Борисов предложи експертно държавно управление, не би трябвало да има изключително огромни спънки Българска социалистическа партия, в това число измежду вътрешнопартийно допитване, да го поддържа. Такава прогноза направи политологът Иво Инджов по отношение на опциите за съставяне на държавно управление.

Борисов е на ход, той през днешния ден сподели какво мисли – че избира да има необятна коалиция, само че би приел поддръжка и от други политически сили, уточни той.

 
Въпросът е да забележим каква тъкмо формула на държавно управление – политическо или експертно. Но в случай че е политическо, се лишава от поддръжката на Българска социалистическа партия. Защото Корнелия Нинова няма да влезе в политически сговор с ГЕРБ – поради целта „ Украйна “ и най-много поради това, че една от идентичностните характерности на Българска социалистическа партия през миналите години е да не поддържа ГЕРБ.
Според него, сега не би трябвало да разсъждаваме кой е по-успешен, а кой е вероятният вид. И той е станал явен откакто „ Продължаваме промяната “ обявиха изрично, че няма да вземат участие в държавно управление с мандат на ГЕРБ или с присъединяване на ГЕРБ.

„ Тоест, те отхвърлят опцията да има както необятна коалиция сред двете политически сили – за което упорства Борисов, по този начин и да поддържат експертно държавно управление на ГЕРБ. Следователно, самодейността – и по Коснтитуция, и съгласно откритата процедура – е в първата политическа мощ “, обясни Инджов.

Политологът изрично не позволява ГЕРБ да поддържа кабинет, препоръчан от „ Продължаваме промяната “ – при положение, че първият мандат не се осъществя. Това ще бъде огромно обществено оскърбление за Борисов и за ГЕРБ, счита той.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР