Ако бирата е вашата любима напитка, трябва да знаете, че

...
Ако бирата е вашата любима напитка, трябва да знаете, че
Коментари Харесай

Колко ще ви струва халба бира в 15 страни по света

Ако бирата е вашата обичана напитка, би трябвало да знаете, че цената ѝ не зависи единствено от качеството, а и от редица други фактори. Има сериозна разлика в цената според дали пиете халбата в Дубай или в Мексико.

Един от главните фактори при образуването на цената на бирата е стандартът на живот на въпросното място. Вземат се поради налозите, типът на бирата и желанията на локалните към алкохола.

Въз основа на тези условия от немската Deutsche Bank са съставили лист на страните, където халба бира от 500 мл се продава най-скъпо, както и страните, където бирата е най-евтина.

Пивото е най-скъпо в Обединените арабски емирства, Норвегия и Хонконг. Цените в тези страни варират сред 8 и 12 $.

Най-скъпо ще ви коства бирата в Дубай, където за количество от 500 мл ще би трябвало да платите 12 $. В Осло междинната цена на бирата е към 10 $, а в Хонхконг и Сингапур – към 8 $.

Сред скъпите градове за пиянство на бира са още Цюрих, Ню Йорк, Сан Франциско и Париж.

Пивото се продава най-евтино във филипинската столица Манила, където цената на една халба е към 1.50 $. Малко по-скъпа от нея е бирата в Прага.

Евтино може да пиете бира още в Йоханесбург, Мексико, Кейптаун, Варшава и Лисабон, като във всичките тези градове цената на бирата е под 3 $.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР