„Ако българското вето остане, ще трябва да се съсредоточим върху

...
„Ако българското вето остане, ще трябва да се съсредоточим върху
Коментари Харесай

Буяр Османи: Ако ветото на България остане, ще трябва да се съсредоточим върху вътрешни реформи


„ Ако българското несъгласие остане, ще би трябвало да се съсредоточим върху вътрешни промени. Юни е последният късмет за разрешаване на разногласието сред Северна Македония и България “, сподели министърът на външните на РСМ Буяр Османи в постоянната си конференция, съобщи сътрудник на bTV.

„ Независимо от бъдещето на Европа, Северна Македония ще стартира стратегически разговор със Съединените щати на 2 юни, като се концентрира върху защитата, стопанската система, енергетиката и киберсигурността “, сподели още той.

„ Споразумението с България остава значим дирек в по-нататъшните връзки и никой не би трябвало да слага под подозрение това, само че смисълът се губи в опитите за превъзмогване на разликите за започване на договаряния “, сподели Османи. След взаимното държавно съвещание сред Северна Македония и България беше планувано да има още едно такова съвещание, само че македонският външен министър сподели, че при такива условия това евентуално няма да се случи.

Президентът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски чака от Европейския съюз да даде зелена светлина за договарянията.

„ Османи продължава да не приказва истината, тъй като това, което чуваме от София е, че сигурно няма да водим договаряния. Единственото, което може да се случи, е тази междуправителствена конференция, която е фолклор, събитие без същина. Преговорите няма да стартират, до момента в който не уважим цялата преговорна рамка и тази преговорна рамка ще включва настояванията на България, в това число намесата в македонската конституция. ВМРО-ДПМНЕ няма да поддържа тези промени в македонската конституция, тъй като нямаме гаранция, че тя затваря всички отворени въпроси сред България и Македония и че до участието няма да имаме повече сходни хегемонични претенции от политиците в източната ни съседка “, сподели Християн Мицкоски през днешния ден от Охрид.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР