Ако България не оттегли решението си за изгонване на 70-те

...
Ако България не оттегли решението си за изгонване на 70-те
Коментари Харесай

Ройтерс: Митрофанова постави ултиматум на България

Ако България не отдръпна решението си за изпъждане на 70-те съветски дипломати от страната до неделя в среднощ, ще желая от Москва затваряне въобще на посолството и късане на всевъзможни дипломатически връзки със страната. 

Това е поискала посланикът на Русия у нас Елеоонора Митрофанова, съобщи Ройтерс, позовавайки се на източник от българското държавно управление.

БНТ съобщи за още по-драстична мярка - че Москва обмисля разкъсване на дипломатическите връзки с България. Националната телевизия се базира на думи на Митрофанова за " По света и у нас ".

И говорителката на съветското външно министерство, и Митрофанова, предизвестиха през вчерашния ден, че Москва си резервира правото за ответни дейности, в това число " асиметрични ". Последното може да значи както дейности в дипломатическата сфера, по този начин и в бизнеса и на друго междудържавно равнище.

В дипломацията затваряне на посолство е доста покрай заледяване или преустановяване на дипломатически връзки. Това се прави при непосредствена опасност за сигурността на чиновниците - да вземем за пример експлоадиране на война или щурмуване на дипломатически обекти - или при мощно утежняване на двустранните връзки.

В такава обстановка нормално контактите сред две страни се затрудняват до краен лимит, а ползите на отдръпналата се страна се съставляват от посолството на трета страна. Такъв медиатор постоянно е страна с безпристрастен или дистанциран от проблемите в региона статут и известност - Швейцария, да вземем за пример, съобщи Дневник.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР