Акад. Николай Денков коментира твърденията, че българската Лукойл“ е избягвала

...
Акад. Николай Денков коментира твърденията, че българската Лукойл“ е избягвала
Коментари Харесай

Денков с голяма бомба за „Лукойл“: Проверихме! Не нарушават законите, всичко е внушения

Акад. Николай Денков разяснява изказванията, че българската „ Лукойл “ е избягвала глобите против Русия по време на брифинга му с европейския комисар по финансова непоклатимост, финансови услуги и съюз на финансовите пазари Марейд Макгинес в Гранитна зала на Министерски съвет, предава Блиц.
„ Когато излезе въпросният отчет и публикациите, които го обсъждаха, няма доказателства, има догатки и внушения. И всички наши инспекции демонстрират, че Лукойл Нефтохим не е нарушил нито един български закон, европейски правилник и митническа наредба.
Без да има ясни доказателства, аз не бих желал и медии, и политици да злоупотребяват с такива обвинявания. Ако намерим диря за такова нещо, ще бъдем ясни и транспарантни и ще го представим пред вас ”, сподели Денков.
По тематиката с дерогацията Марейд Макгинес съобщи, че извънредно мощно приветства желанието на България да отстрани дерогацията за вноса на съветски нефт.
Еврокомисарят дефинира глобите против Русия като най-сериозните, които в миналото Европейски Съюз е прилагала. „ Колкото повече наказания, толкоз по-голяма е опцията те да бъдат избегнати, таман това се разисква и в този момент ”, разяснява еврокомисарят.
Министърът на финансите Асен Василев, който също беше на брифинга акцентира, че е налице голям растеж на внос-износ на артикули с двойна приложимост към Азербайджан и Русия, минаващ през България.
„ Работим с Европейска комисия да идентифицираме каналите и фирмите и те ще бъдат пресечени. Това ще бъде главен фокус в границите на визитата ни на „ Капитан Андреево ” на следващия ден.
Това е една от най-натоварените граници в света. Става въпрос за поток от артикули, които потеглят от други страни в Европа или стигат до такива ”, сподели Василев.
По думите му, към 20 000 са фирмите в Европа, които заобикалят глобите против Русия, само че казусът е, че употребяват изрядни митнически документи. Затова взаимно с Европейска комисия ще бъдат основани механизми за цялостното използване на 12-ия пакет наказания.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР