Акад. Николай Денков е предложението на Продължаваме промяната – Демократична

...
Акад. Николай Денков е предложението на Продължаваме промяната – Демократична
Коментари Харесай

Кабинетът! Асен Василев финансов министър, четири знакови фигури - не

Акад. Николай Денков е предлагането на „ Продължаваме промяната ” – „ Демократична България ” за министър председател. Днес обединението показа министрите си, като съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков посочи, че това е проектосъстав на министерски съвет, който ще бъде препоръчан с втория мандат – на „ Продължаваме промяната ” – „ Демократична България ”. Петков посочи, че съзнателно той, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев остават отвън проектосъстава на държавното управление.

Проектокабинетът е с управническа стратегия за 18 месеца. Изпратена е тази заран на ГЕРБ. ПП-ДБ ще търсят поддръжка от всички, сподели акад. Денков.
-->
" Първият принцип. Най-важното е да стартираме да решаваме проблемите на хората. Това го започнахме от първия ден след изборите, с ясна законодателна стратегия, с правенето на управническа стратегия. И през днешния ден с план за кабинет ", сподели Петков.

" Вторият принцип, Обещанията преди изборите да бъдат спазвани след изборите. Нямаме право да подменим вота на над 600 000 жители. Затова споделям, че няма да подкрепим първия мандат и няма да има взаимен състав на втория кабинет

Третият принцип. Водеща ще е експертността. Затова предлагаме учен Николай Денков за министър председател. Денков е в топ 1% на всички учени в неговата област в света. За мен е същинска горделивост, че може да предложим подобен човек да води България.

Освен учен Денков, ще предложим проф. Тагарев, проф Хинков, проф Даскалов в областта на образованието,

Следващ принцип. Осъзнаваме какъв брой е комплицирана политическата ситуаци. Затова нито аз, нито Христо Иванов, нито Атанасов, нито Велислав Панев ще сме част от този министерски съвет.

Истинското разделяне на управляващите е сред изпълнителната власт и Народното събрание. Ние сме подготвени да не участваме в огромна част от парламентарбниуте комисии, с цел да може Народното събрание да има доста корав и явен надзор върху държавното управление на малцинството. ", сподели още Петков.

Това е държавно управление, което дава отговор на предизборния ни слоган „ Има по какъв начин ”, съобщи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов. Това е доста мощен екип. Той съдържа потенциала да осъществя управническата ни стратегия, добави той.

Това е нашият ангажимент към това България да има ръководство, съобщи още Иванов и благодари на всеки един от хората, дали единодушие да се включат във властта.

Представяме едно изцяло изпитание за възобновяване на парламентарната република, за естествена работа на българския парламент, съобщи съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР