Акад. Александър Балкански направи интересно сравнение между клоуните в цирка

...
Акад. Александър Балкански направи интересно сравнение между клоуните в цирка
Коментари Харесай

Акад. Балкански: Клоуните разсмиват публиката в цирка, а тези в парламента я разплакват

Акад. Александър Балкански направи забавно съпоставяне сред клоуните в цирка и депутатите в Народното събрание.

През 2023 година Цирк " Балкански " извоюва доста призове. Гордост за семейството е златната премия, която дребните Тициано, Мари и Натали извоюваха на Европейския цирков фестивал за млади циркови актьори. Това им дава право да вземат участие  на 10 януари в Световния юношески фестивал в Монте Карло. 

" Хубавото е, че всичко това идва от фамилия Балкански, неприятното е, че останалият цирков свят в България не може с всички старания, които поставя, да се включи в този европейски маратон и да получи звание или премия от европейските фестивали ", заяви акад. Александър Балкански в студиото на   " Денят ON AIR ". 

Той изрази за следващ път съжалението си, че страната не оказва помощ и не влага в цирковото изкуство.

" Единствено Стефан Данаилов ме разбра като министър, само че не можа да помогне, тъй като си отиде доста бързо ", сподели акад. Балкански.

Пред Bulgaria ON AIR той акцентира, че в Русия или Германия хората от цирковото изкуство са на респект. А у нас се смята за насмешка.

" У нас в Народно събрание постоянно се употребява думата " цирк ". Но там са неприятни клоуни, при нас клоуните карат феновете да се смеят, а в Народното събрание ги карат да плачат ", допълни създателят на цирк " Балкански ".

Акад. Балкански към този момент е преодолял обидата от пренебрегването на цирка в България. Той се радва, че изкуството, на което е посветил живота си, възпитава у феновете хубост и храброст, написа novini.bg.  

Надеждите му са, че младите циркови актьори ще останат в България. Една от аргументите - премиите, които Цирк " Балкански " печели притеглят идващите генерации. 

Една от фантазиите му е основаването на държавен цирк, а главният проблем пред това уточни намирането на терен в центъра на София. 

На българите акад. Балкански пожела " здравословна и победоносна нова година ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР