В истински ад от петилетка насам се е превърнал животът

...
В истински ад от петилетка насам се е превърнал животът
Коментари Харесай

Как държавата се оказва безсилна да защити правата на една майка, която е жертва на домашно насилие и нейните деца?!

В същински пъкъл от петилетка насам се е трансформирал животът на бизнесдамата и майка на две деца – на 7.5 и 5 години– Катя Мачуганова. Намира се в развой на тежък бракоразвод като в същото време е подложена на нечуван тормоз от брачна половинка си Андрей Мачуганов, а в частност и от родителите му, които са заможни и известни хора. Свекърът на Катя – Димитър Мачуганов, е бил 9 мандата ръководител на Асоциацията на зърнопроизводителите в Ловеч, създател на Националната асоциация на зърнопроизводителите в страната. Андрей е единственият наследник на богатия земевладелец.

 

Разривът в фамилията настава преди 5 години. Докато Катя е бременна с второто дете, се оказва, че мъжът й има връзка с друга доста по-млада жена.

Нещо повече, той заживява с любовницата си близо до фамилния дом, в жилище на собствен другар. „ От тази връзка през днешния ден Андрей има дете на 3 години, споделя Мачуганова, – а аз и децата бяхме изгонени от вкъщи ни в Ловеч. Отношенията ни бяха толкоз ескалирали и аз бях толкоз уплашена, че се наложи да потърся отбрана от домашно принуждение. ”

Катя не желае да влиза в детайлности, само че въпреки всичко съумява да осъди брачна половинка си на две инстанции и му е издадена заповед да се въздържа от принуждение.

 

Съпругът й обаче също не жали време и сили да води каузи против майката на децата си. Андрей Мачуганов и неговата майка стартират серия правосъдни процеси против Катя по обвинявания за... “домашно принуждение над децата. Софийският областен съд по едно от тези каузи взема решение в тяхна изгода и на 10 април тази година Андрей взема децата от учебно заведение в София и ги води в Ловеч.

 

„ Съпругът ми е наказан от мен за домашно принуждение още през 2020 година, само че през април е съумял да се снабди по непочтен път със заповед да не приближавам децата и ги води, като преди този момент за следващ път ме насили в градината ”, продължава описа си Катя. След това тя е призната в „ Пирогов за лекуване, за което има документи и медицински.

 

„ Андрей е взел заповед, която ме лимитира да приближавам децата, съумял е да пробие по непочтен път, най-сетне след 4 години! Благодарение на тази заповед взе децата при себе си като безусловно ги извади от образователните им часово без никой нищо да подозира и ще ги задържат при тях в Ловеч, до момента в който аз съумея да задвижа нужната отбрана и процедура,  споделя Катя.

- Като се има поради какъв брой постепенно се случват нещата в българския съд – децата ще са отнети от мен за неопределен срок! Това е следващата гнусна постъпка, при която те не се водят от интереса на децата. Той и фамилията му вършат всичко това за възмездие и с цел да задоволят егото си, а не от любов и обвързаност.

Нещата към този момент излязоха отвън всевъзможен надзор. Имам възприятието, че това е някакъв призрачен филм! ”

 

Катя прецизира, че откогато с Андрей са в бракоразвод, през всички тези години тя е главният отглеждащ родител.

„ Децата през цялото това време живеят в София с мен, където е минал съвсем целият им умишлен живот, не крие болката си майката.

- Той освен ги отвлече, само че децата не посещават учебно заведение и градина, нямам никакъв телефонен контакт с тях... Не съм ги виждала и чувала от този момент. Не можете да си визиите каква болежка, тъга и горест изпитвам и какъв смут от протичащото се. ”

 

Катя Мачуганова към този момент е получила заповед за извеждане на децата от вкъщи на бащата, само че той изрично отхвърля да й ги върне. Затова пък по нейни думи е платил на някакви хора да бълват клипове и материали в обществените мрежи, уронващи престижа й. „ Съвсем проведено и преднамерено – за ликвидирането ми в персонален и професионален проект.

Досега толкоз години бях мощна и се справях... Но тези хора са подготвени на всичко, с цел да ме смачкат, споделя терзанията си Катя.

- За страдание, с финансовата мощност и  кръвожадната ненавист на семейството ми е извънредно мъчно да се оправя. Знаете, в такива обстановки дамите – жертви на принуждение, биват мачкани от насилника си по всевъзможен метод, вършат се опити да се очернят и надлежно да се влияе на публичното мнение, институциите, близки и родственици ”.

 

Бащата на собствен ред апелира заповедите за извеждане на децата. С определение Административният съд в Ловеч обаче е отказал да спре действието на заповедите, до момента в който трае обжалването. Въпреки това управляващите в града очевидно изпитват боязън да ги приведат в деяние.

 

„ За мен и моите дъщери в този момент стартира нова борба – за правото ни на естествен живот, продължава Катя.

- Но тази борба не е единствено срещу насилието и тиранията в личния ни дом, това е борба против системата, която от време на време се оказва задоволително пробита и безпомощна пред фамилната власт и въздействие ”.

 

Катя споделя, че през миналите години тя е съумяла да сътвори за децата си уютно жилище, което те знаят, че е техният дом.

„ Преодоляхме дружно първичния потрес, откакто научихме за паралелната връзка на татко им с младата държанка, изградихме нов дом, обществен кръг, записах децата в едно от най-хубавите учебни заведения, поддържам ги в другите им занимания и гении. Благодарение на всичко това съумях да ги накарам да одобряват концепцията за новото семейство на татко им. Все още е доста мъчно, само че се оправям и ги укротявам от нападките на баба им, дядо им и татко им по отношение на мен, признава Катя.

- Децата виждат издевателството, на който съм подложена, само че аз от дълго време съм приела по-зрелия метод и имам вяра, че децата не би трябвало да губят връзка с татко си. ”

 

Въпреки това е наясно, че прекараното време със фамилията на бащата им се отразява зле на душeвността, уморява ги стресът около спора, непрекъснатото конфигуриране против майка им. „ Притеснително е, че те са снимани и се качват непрекъснато в обществени мрежи в неуместни обстановки, по бански на легло, в чалга заведения и недостойни режисирани скечове. Моралът на тези хора, методът им на живот несъмнено е нездравословен за децата ни ”, безапелационна е майката.

 

Според нея бащата няма същинско предпочитание да прекарва пълноценно време с тях, а за хлапетата не се поставят качествени грижи.

„ Няма да издребнявам с какво се хранят, по какъв начин се разглезват и неналичието на образование. Атмосферата за тях е токсична и несъответствуваща. Досега, когато ги вземаше, те се връщаха без написани домашни и научени уроци, смутени и комплицирани. Отгоре на всичко незаслужено е децата да прекарват 3 от 5 уикенда с родител, който е родител единствено за съмнителни занимания, а отглеждащият ги – в тази ситуация аз – да давам отговор главно за отговорностите, ученето и успокояването на детската душeвност ”, изяснява Катя.

 

Тя обръща особено внимание на това, което показва бащата в обществените мрежи: „ Постоянно използва алкохол, пуши цигари и пури, в компанията на ромски оркестри, постанова чалга просвета. Отделно ще отбележа като неприлично и аморално парадирането с финансовите благоприятни условия на бащата, който непрекъснато показва (включително и в обществените мрежи) часовници за по десетки хиляди евро, обилни банкети, първокласни коли, дизайнерски облекла, жилища и скъпи придобивки, размята пачки с евро в тик-ток, а в същото време най-ехидно заплаща прехрана от 300 лева на дете ”.

 

Как ще се развие тази история, не е ясно, само че Катя е безапелационна, че ще се бори до дъно, с цел да бъде с децата си.

Инфо: Уикенд

Тагове: Катя Мачуганова Андрей Мачуганов Димитър Мачуганов Асоциация на зърнопроизводителите Ловеч насилие развод майка деца родителски права
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР