Богомил Петков, депутат от ПП Разследване на полицията уличава Богомил Петков

...
Богомил Петков, депутат от ПП
Разследване на полицията уличава Богомил Петков
Коментари Харесай

На вниманието на европейската прокуратура: Депутат–водач на листата на „Промяната“ в Силистра е присвоил незаконно милиони от еврофондове

Богомил Петков, народен представител от ПП

Разследване на полицията уличава Богомил Петков в манипулиране на документи

Депутатът от Продължаваме промяната Богомил Иванов Петков посредством фамилията си присвоил няколко милиона евро пари по стратегии на европейски фондове! Това оповестява уеб сайтът razkritia.com.

Източници на медията настояват, че Богомил Иванов Петков е присвоил десетки милиона евро, акцентирайки пред европейските институции погрешни данни за комерсиалните му сдружения и такива свързани с него.

Богомил Петков ръководи или е обвързван с ръководството на комерсиалните сдружения „ Биптан “ ЕООД-Севлиево, „ Европа Трико “ АД – Севлиево, “Хоталич “ ООД – Севлиево и „ Мазалат “ ЕООД-Севлиево.

Именно посредством тези три компании през 2016-2019 година Петков е кандидатствал по планове, финансирани от фондове на Европейски съюз.

Човекът на „ Промяната “ е заявил пред Европейския съюз фиктивни индустриални благоприятни условия и по този начин прибрал за себе си над един милион лв..

Схемата на Петков е работила по следния метод:

Схемата на Петков

Чрез сдружението „ Местна инициативна група „ Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана ” Петков през 2018г. афишира процедура за асортимент на планови оферти В016КГОР002-2.031 МИГ „ Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана “, „ Подобряване индустриалния потенциал в дребните и междинни предприятия на територията на МИГ „ Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана “.

Чрез същата процедура сдружението е кандидатствало за безплатна финансова помощ от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване. Богомил Петков употребявайки „ Биптан “ ЕООД през месец ноември 2018 година подава формуляр за кандидатстване с планово предложение №ЕЮ16КТОР002-2.031-0005 с размер на желаното финансиране 299 360,93 лева. Петков сочи, че парите са нужни за закупуване на дълготрайни материални активи – плетачни и профилирани машини за конфекциониране, за – възстановяване на конкурентоспособността на „ Биптан “ ЕООД и усилване на пазарното наличие на сдружението на територията на „ МИГ Дряново – Трявна в сърцето на Балкана “. Към оня миг от Управляващия орган на оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “2014-2020, е отхвърля на „ Биптан “ ЕООД да бъде предоставена безплатна финансова помощ, защото сдружението не отговаряло на условията за бенефициент според наредбата на чл.38, т. З от ЗУСЕСИФ.

Няколко месеца по-късно (април 2020 година) „ Биптан “ ЕООД подава ново искане, което още веднъж е отхвърлено на стадий административно сходство и допустимост по процедурата.

Според razkritia.com. в декларация за събитията по член З и чл.4 от ЗМСП, попълнена на 28.11.2018г. подписана персонално от Петков в качеството на шеф на „ Биптан “ ЕООД заявил пред Управляващия орган, че сдружението е обвързвано и има статут на малко дружество, макар, че ръководещия орган по финансирана е направил инспекция при която установил, че Петров посредством компанията има статут на приблизително дружество и като подобен не дава отговор на условията за бенефициент по чл.З8 т.З от ЗУСЕСИФ.

Въпреки това и издаденото решение №РД-16-1120/17.06.2019 год. С което се отхвърля погашение на финансовата помощ, ГДНП завършва полицейската инспекция с констатацията, че при подаване на плановото предложение на „ Биптан “ ЕООД са посочени погрешни данни за място на осъществяване на плана и размера на предприятието без да вземе отношение.

Паралелно с това по оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014 год.-2020 год. и другите сдружения свързани с Богомил Петков също са показали оферти пред ръководещ орган и получили финансиране.

С административен контракт за план ЕЮ05М9ОР001-1.008-1071 и анекс № 01 от 20.09.2017 год. „ Осигуряване на положителни и безвредни условия на труд в „ Европа трико “ АД, Министерството на труда и обществената политика е предоставило на „ Европа трико “АД – с. Ряховците, общ. Севлиево безплатна финансова помощ в размер на 261 315,68 лв. за гласност, визуализация и реализация на плана. Определен е 14 месечен интервал и Петков прави искане за междинно заплащане на 94800,37 лв., като специалисти от министерството срещат министъра, че са открили погрешни и неистинен данни вписани в документите, само че все пак парите са отпуснати.

При тази процедура, Петков е заявил, че сдружението му има микробус „ Ивеко “ с ДКН ЕВ 2772 АН и преди привършване на плана е продало лек автомобил „ Ситроен Джъмпи “ с ДКН ЕВ 9997 Вътрешни войски, както и ползва подробни описи на заетите лица в сдружението и пасажерите с обезпечен превоз, механически доклади, графици за работно време, информации за положен труд от водачи, въз основа на които се приема, че по-малък брой лица са транспортирани до работното място от отдалечени обитаеми места и единствено 1 дете на работещ се е употребило от детския ъгъл.

При осъществената инспекция се схваща, че Петков е показал погрешни данни за броя заети лица, живущи на отделени места и по отношение на броя и типа на наличните транспортни средства, с което е осъществено закононарушение по чл.248а ал.5 от Наказателен кодекс, само че все пак финансовите средства са отпуснати.

В същото време по контракт за план ЕЮ05М9ОР001-1.003-1431 и анекс №1 от 23.04.2018 год., Министерството на труда и обществената политика дава и на компания дава и другата обвързвана с Петков компания „ Мазалат “ЕООД безплатна финансова помощ в размер на 191 000 лв., а по контракт № ВС05М90Р001-1.003-1228 на третата обвързвана с Петков компания „ Хоталич “ ООД помощ в размер на 244 200 лв..

Наши източници схванаха, че в този случай, Петков ползва информации за настоящо положение на настоящите трудови контракти и копия на фишове за заплати с цел да потвърди, че наема безработни лица, само че в действителност множеството от тях той наема като служащи на „ Хоталич “ ЕООД и „ Биптан “ ЕООД и по този начин на процедура присвоява големи финансови средства.

Петков посредством компанията си „ Хоталич “ ООД -прибира тлъста сума пари и по контракт № ВО05М9ОР001-1.003-1228 Севлиево безплатна финансова помощ в размер на 244 200 лв. като още веднъж фалшифицира описите с наетите безработни лица и броя на същите. За да прибере по-голяма част от парите Петков прави фиктивни контракти сред ръководените от него компании, в казусът „ Хоталич “ ООД и „ Булстрой “ ООД като осъществя доставка на съоръжение от „ Булстрой “ ООД, в което взе участие като съучастник. Тук още веднъж полицията установи, че Петков е вписал погрешни данни за трудовата претовареност на участниците и за съгласуваност с сдружение, което е ангажирано при осъществяването на същия план, само че какви са резултатите към момента не е ясно.

На процедура депутата от „ Продължаваме промяната “ персонално и благодарение на разнообразни лица с роднинска връзка представляващи на четири сдружения са взели присъединяване в националните стратегии, провеждани от Министерство на стопанската система и Министерство на труда и обществената политика за обезпечаване на безплатна финансова помощ от Европейски фонд за развиване и Европейски обществен фонд.

Богомил Иванов Петков е притежател и шеф на „ Биптан “ ЕООД – гр. Севлиево и изпълнителен шеф на „ Европа трико “ АД – с. Ряховци, в което акционер е щерка му Ина Богомилова Петкова. Двете сдружения имат обвързвана активност, която реализират в парцел, благосъстоятелност на „ Биптан “ ЕООД – Севлиево, намиращ се на ул. “Първи май “ №30, с. Ряховците, общ. Севлиево. Иванка Петкова – майка на Богомил Иванов Петков е шеф на „ Инвест “ ЕООД, което има 25% от дяловете на „ Хотарич “ ООД-Севлиево е шеф Мария Михайлова Башева – Венкова от гр. Севлиево. Веселка Иванова Петкова-съпруга на Богомил Иванов Петков е притежател и шеф на „ Мазалат “ ЕООД – гр. Севлиево.

Кога българската прокуратура ще проверява Богомил Петков за закононарушенията по член 248а алинея 3 вр. алинея 2 и алинея 1 от Наказателен кодекс към момента е фантазия.

Инфо: breaking.bg

Тагове: ПП депутат еврофондове милиони пари прокурор
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР