Агресия и насилие над лекар в Русенско. На живо в

...
Агресия и насилие над лекар в Русенско. На живо в
Коментари Харесай

БЛС ще заплати правната помощ на пострадалия лекар в Русенско

Агресия и принуждение над доктор в Русенско. На живо в обществените мрежи се излъчи видео, в което се вижда, че Венцислав Ангелов, прочут с прякора Чикагото, нахлува в кабинета на доктор. Лекарят е доктор Ивайло Иванов. Пред Нова телевизия Венцислав Ангелов твърди, че лекарят го е нападнал първи. Пред екип на малкия екран доктор Ивайло Иванов, отхвърля да е упражнил физическо принуждение. Остра реакция пристигна и от Българския лекарски съюз.

" След съвещание на УС на БЛС излязохме с декларация. Същевременно Национално съдружие на общопрактикуващите лекари също излязоха с решение. Ние ще ангажираме и ще заплатим правната помощ на нашия сътрудник. Всеки един доктор може да разчита на Лекарския съюз, както и на Националното съдружие, които да застанат зад тила му и да окажат всякаква помощ ", съобщи доктор Гергана Николова - общопрактикуващ доктор, член на БЛС, в изявление за Нова телевизия.

" Безкрайно сме афектирани, засегнати и шокирани. В 21 век един мъж е свален и душен на пода в мястото, в което той всекидневно оказва помощ и се грижи за болните. Този сътрудник е отишъл самичък в едно село, с цел да се грижи за хората и правейки това на тях не им се постанова да търсят друго далечно лечебно заведение, в което да се лекуват ", сподели още тя.

" Какво споделяме с това на обществото? Дали новозавършилите лекари ще останат да работят в страна, в която доктор може да бъде свален на пода там, където работи? Колко от лекарите ще решат да отидат и да работят в селските здравни служби, където могат да станат жертва на експанзия? ", разяснява още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР