Агенция Пътна инфраструктура отново ще наеме за консултант по внедряване

...
Агенция Пътна инфраструктура отново ще наеме за консултант по внедряване
Коментари Харесай

Световната банка отново ще ни помага за тол системата

Агенция " Пътна инфраструктура " още веднъж ще наеме за съветник по внедряване на тол системата Международна банка за възобновяване и развиване (МБВР), част от структурата на Световната банка. Това реши държавното управление на съвещанието си през вчерашния ден. Разходите ще бъдат поети от бюджета. Споразумението ще бъде подписано от ръководителя на Управителния съвет на АПИ.
През 2015 година за съвсем същата консултантска услуга АПИ още веднъж нае МБВР. Въпреки че към момента не се знае какъв брой тъкмо километра ще е обсегът на тол системата и той занапред ще се прецизира, в новото съглашение е записано да бъде несъмнено таксуването. Преди 3 години банката към този момент показа разновидности за таксите за камионите - 12, 20 или 26 стотинки за километър. За създаване на тактиката от 2015 година бяха платени 1.4 млн. лева от стратегия " Транспорт " 2007 - 2013 година
Банката ще съветва проектирането на системата, оперативните процедури, графици и отчети за изпитване и експериментиране, както и обзор на цялата техническа документи. Предвиждат се и проби на системите в България и на местата, където изпълнителят прави разработки и проби в своите лаборатории. В същото време, след неведнъж обжалване, към този момент има определен реализатор - против 150 млн. лева без Данък добавена стойност " Капш Трафик Солюшънс " би трябвало да построи системата до 19 месеца. Компанията ще внедри за своя сметка системата, след което парите ще й бъдат изплатени от бъдещи приходи, написа Сега.
Все още не е ясно и дали бъдещият оператор на тол системата ще е държавен или частен. От МБВР се чакат препоръки и по този въпрос. Министърът на районното развиване Николай Нанков наскоро загатна, че тол системата би трябвало да проработи през 2019 година, само че съгласно специалисти това ще стане не по-рано от 2020 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР