При две акции за борба с наркотрафика на контролно-пропускателните пунктове

...
При две акции за борба с наркотрафика на контролно-пропускателните пунктове
Коментари Харесай

Разкриха наркотици на границата с Турция, има задържани

При две акции за битка с наркотрафика на контролно-пропускателните пунктове Капъкуле и Хамзабейли на границата на Турция с България са били разкрити общо 2,228 кг опиати. По информация на турското издание “Хаберлер” акциите са били осъществени от екипи на Отдела за битка против наркотрафика и Отдела за разузнаване към Дирекцията по сигурността в град Одрин.

По сигнал, че пратка с опиати ще бъде доставена с ТИР в Турция, екипите подхванали инспекция на ТИР, влезнал на митницата на Капъкуле от България. В инспекцията на ТИР-а е взело участие и полицейско куче за търсене на опиати. В тайник на ремаркето екипите разкрили незаконна пратка с кокаин с тегло 1,4 кг.

Арестуван е лидерът на ТИР-а с букви и е предаден на съда с обвиняване за незаконен трафик на опиати.

При друга акция на екипите на Граничен контролно-пропусквателен пункт Хамзабейли /Лесово били разкрити 828 грама синтетичен опиат. Пратката била скрита в пояс, който водачът на ТИР-а омотал към кръста си. Шофьорът е задържан. След привършване на разпита в полицията е предаден на съда, който е постановил задържането му по обвиняване за наркотрафик.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР