Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществени поръчки за важни ремонти в

...
Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществени поръчки за важни ремонти в
Коментари Харесай

Започва спешен ремонт на АМ Тракия

Агенция „ Пътна инфраструктура “ разгласи публични поръчки за значими поправки в Бургаска област. Предстои и незабавното възобновяване на Автомагистрала „ Тракия “, написа " Флагман ".

От месец специалисти сигнализират, че тя е рискова за шофиране, защото най-малко от година и половина не е била осъществявана наложителната поддръжка на пътните платна и оборудванията.

Прогнозната стойност на финансирането е в размер на 183 960 000 лв. без Данък добавена стойност за целия аутобан. Отпускат се средства и за ремонта на Автомагистрала „ Хемус “ и Автомагистрала „ Струма “.

За поддръжката на 1132.542 км от републиканската пътна мрежа в Бургаско са отпуснати 106 205 000 лева без Данък добавена стойност.

Общата стойност на финансирането е 295 522 500 лв. без Данък добавена стойност за целия Югоизточен район, който включва и областите Сливен, Стара Загора и Ямбол.

Дейностите, които са свързани с осъществяването на строителни и монтажни работи по двете публични поръчки, са поддържане и настоящ ремонт, зимно поддържане и ремонтно-възстановителни работи при спешни обстановки като свлачищни феномени, сривания, изравяния, опустошения на мостови уреди, лавини, обстановки вследствие на бедствия, повреди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР