Агентите на ФБР, които претърсиха дома на бившия президент Доналд

...
Агентите на ФБР, които претърсиха дома на бившия президент Доналд
Коментари Харесай

ФБР иззе един куп строго секретни документи от дома на Тръмп

Агентите на ФБР, които претърсиха дома на някогашния президент Доналд Тръмп “Мар-а-Лаго”, иззеха 11 комплекта секретни документи, в това число някои, обозначени като строго секретни, съгласно заповед за обиск, издадена от съд във Флорида в петък, написа изданието The Wall Street Journal.



Агентите на Федералното бюро за следствие взеха към 20 кутии с предмети, класьори със фотоси, ръкописна записка и изпълнително разрешение за помилването на съдружника на господин Тръмп Роджър Стоун, това демонстрира лист на движимостите, извадени от парцела. В листата, състоящ се от три страници , е включена и информация за президента на Франция. Списъкът се съдържа в документ от седем страници, който включва и заповедта за претършуване на пространствата, издадена от федерален арбитър във Флорида, написа изданието The Wall Street Journal.

Сред конфискуваните архивни документи има и такива с гриф " строго секретно " и с гриф " поверителна категоризирана информация ", особена категория гриф, имащ за цел да опази най-важните секрети на Съединени американски щати и такива, които в случай че бъдат разкрити, биха могли да навредят на американските ползи. В правосъдните бумаги не са посочени съответни детайлности за конфискуваните документи, нито за информацията в тях.

Източник: изданието The Wall Street Journal




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР