Агенти на руските тайни служби стоят зад химическата атака по-рано

...
Агенти на руските тайни служби стоят зад химическата атака по-рано
Коментари Харесай

САЩ смятат, че руските тайни служби стоят зад нападението срещу журналиста Дмитрий Муратов

Агенти на съветските секрети служби стоят зад химическата офанзива по-рано този месец против сериозния към Кремъл публицист Дмитрий Муратов, писаха нощес " Ню Йорк таймс " и " Вашингтон пост ", представени от Ройтерс.

Двата вестника се базират на източници от американски разследващи организации, съгласно които нападението против нобеловия лауреат за мир, станало на 8 април във трен от Москва за град Самара, е квалифицирано от чиновници на съветското разузнаване.

Тогава Муратов, който е основен редактор на " Новая газета ", описа, че до момента в който пътувал, някакъв човек го залял с алена ацетонова багра и му споделил: " това е за теб от нашите момчета ". Журналистът разгласява фотоси на своето лице, гърди и ръце, покрити с боята, която по думите му е обгорила очите му.

Преди този случай редакцията на " Новая газета " бе оповестила, че вестникът приключва да излиза онлайн и на хартия поради предизвестия на съветските управляващи, че нарушава новото медийно законодателство, обвързвано с войната в Украйна, която Русия назовава " специфична военна интервенция ". След това публицисти от медиата споделиха, че започват от чужбина нова план под името " Новая газета Европа ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР