Агенти на ФБР претърсиха имението на Тръмп във Флорида. Обискът

...
Агенти на ФБР претърсиха имението на Тръмп във Флорида. Обискът
Коментари Харесай

ФБР претърсва имението на Тръмп във Флорида


Агенти на ФБР претърсиха имението на Тръмп във Флорида. Обискът евентуално е обвързван с поверителни документи, намиращи се в резиденцията. Тръмп приказва за " офанзива на радикалните леви ".

Агенти на ФБР претърсиха резиденцията на някогашния американски президент Мар-а-Лаго. Тръмп самичък заяви за случилото се, наричайки го " навлизане в дома ми без предизвестие ”, което съгласно него не е било нито нужно, нито редно.

По думите му, той е съдействал на органите на реда. Федералните сътрудници са отворили и претърсили и сейф в дома му, оповестява още Тръмп, който не е бил в имението по време на обиска.

Обстоятелствата още са неразбираеми

Причината за обиска на имението на Тръмп в Палм Бийч, щата Флорида, за момента не е известна. Говорителка на ФБР отхвърли да отговори на въпроса дали основният прокурор Мерик Гарланд персонално е одобрил претърсването на Мар-а-Лаго. За да се направи обиск на парцел, който принадлежи на някогашен президент, нормално е нужно утвърждение от най-високите равнища на правосъдната система.

Имението на Тръмп във Флорида

Наблюдатели подозират, че обискът може да е обвързван с кутиите с поверителни документи, за които се приказва, че Тръмп е изнесъл в имението си във Флорида след края на мандата си. Министерството на правораздаването води следствие по този въпрос.
Редакцията предлага
До 5 години затвор

По-рано Националният списък на Съединени американски щати, който дава отговор за съхраняването на президентската преписка, разгласи, че има 15 кутии в частния клуб на Тръмп, които съдържат поверителни материали. Според медиите измежду тях са писма от севернокорейския водач Ким Чен Ун и писмо от предшественика на Тръмп Барак Обама. Обикновено президентската преписка в Съединени американски щати се архивира и съхранява.

Федералният закон на не разрешава изнасянето и съхраняването на секретни документи тук-там, които не са авансово утвърдени. Нарушителите могат да бъдат наказани на до пет години затвор.

Журналистката от " Ню Йорк Таймс " Маги Хаберман също заяви, че Тръмп е пускал документи в тоалетната по време на своето президентство. Тръмп отхвърля това. В понеделник най-сетне се появиха фотоси, които потвърждават това. Очаква се Хаберман скоро да разгласява книга, в която чиновниците на Белия дом описват, че неведнъж са се сблъсквали с топки хартия, които запушват тоалетната.

" Атака на радикалните леви "

В своя обява Тръмп назова обиска знак за " мрачни времена за нашата нация ". Неговият " хубав дом " Мар-а-Лаго в Палм Бийч е под блокада, претършуване и окупация от огромна група сътрудници на ФБР. " Нищо сходно не се е случвало на президент на Съединени американски щати до момента. "

Във втора обява Тръмп твърди, че претърсването употребява правосъдната система като оръжие. Според него това е офанзива на " радикални леви демократи, които обезверено се опълчват на моята кандидатура за президент през 2024 година "

Рон ДеСантис, губернаторът на Флорида, приказва за " бананова република " във връзка на нахлуването. Републиканецът е считан за вероятен претендент за президентските избори през 2024 година

, само че сега се приготви почвата за тази стъпка. Напоследък обаче от негови поддръжници на набира все по-голяма скорост. Няколко очевидци упрекнаха Тръмп в обществени чувания пред виновната комисия в Камарата на представителите.

Въпреки това Тръмп може да употребява и възобновената си президентска кандидатура, с цел да отхвърли следствията против него като политически стимулирани.

***

Вижте и тази изложба от нашия списък:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР