Афганистанската армия си върна контрола върху правителствени сгради в северната

...
Афганистанската армия си върна контрола върху правителствени сгради в северната
Коментари Харесай

Русия към САЩ: Провалихте се!

Афганистанската войска си върна контрола върху държавни здания в северната част на страната, които през вчерашния ден бяха атакувани от талибани. Това е първата директна офанзива, откогато Съединените щати започнаха да изтегля военните си, съобщи БНР.

Руският външен министър Сергей Лавров разяснява изтеглянето на американските войски от Афганистан. „ Съединените щати не просто извеждат войските си от Афганистан. Те се изтеглят, като де факто признават неуспеха на 20-годишната си задача. Терористичната заплаха не понижа, в противен случай, усили се неведнъж след 2001 година, в пъти набъбна и заплахата, обвързвана с наркотрафика “, сподели той.

Групировката „ Ислямска страна “ още веднъж е в нахлуване в Афганистан, разяснява съветският външен министър Сергей Лавров. „ В изискванията на безконтролно държание на някои публични лица в Кабул, на преждевременно евакуиране на войските на НАТО от Афганистан, без да бъдат изпълнени каквито и да било задания, в тези условия „ Ислямска страна “ интензивно настава на първо място в Северен Афганистан на самата граница със страни, които са наши съдружници “, сподели съветският първи посланик

С Таджикистан сме съдружници в Организацията на контракта за групова сигурност (ОДКБ), акцентира Лавров. Имаме бази там, подсети съветският първи посланик, като акцентира, че Русия ще извърши отговорностите си в границите на обединяването. Лавров добави, че президентът Путин е приказвал по телефона през последните дни с водачите на Таджикистан и Узбекистан.

„ Ако има нахлуване против Таджикистан, това ще бъде прегледано неотложно в Организацията на контракта за групова сигурност. Нейни представители към този момент посетиха таджикско-афганистанската граница и въпросът беше разискван от непрекъснатия съвет на организацията “, сподели той. Лавров разяснява и въпроса за вероятно изпращане на съветски войски в Афганистан. „ Тук някой питаше, някъде четох или чух по малкия екран - дали ще изпратим войски в Афганистан. Мисля, че отговорът е явен “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР