Адвокатско дружество от Испания внася предложение за промени в законодателството,

...
Адвокатско дружество от Испания внася предложение за промени в законодателството,
Коментари Харесай

Закон гони некоректни наематели за 2 дни

Адвокатско сдружение от Испания внася предложение за промени в законодателството, което да разреши на притежателите на жилища да гонят неточните наематели за 2 дни. Причината за сходна мярка е, че сходно събитие е много публикувано в южноевропейската страна. Каталуния е водач по брой недоволства (бел. ред. приблизително по 20 на ден) в полицията и съда от притежатели, които са се сблъскали с неточни наематели.

Адвокатите оферират да бъде въведен период от 48 часа от момента на стартиране на молба в полицията за неточен наемател. В течение на това време последният би трябвало да показа доказателства, че той има право да се намира в жилището. В противоположен случай в края на втория ден наемателят ще бъде наложително изваден от парцела. С цел намаляване на процеса на изселване, юристите оферират със задействане на процедурата по наложително извеждане от парцела да се уведомят и обществените служби, които незабавно да стартират да търсят краткотрайно жилище на неточните наематели, с цел да не останат те на улицата.

За задачата е належащо да бъде въведена смяна в Наказателно-процесуалния кодекс. " Не може да продължаваме да си затваряме очите, когато става дума за нарушение правото на частна благосъстоятелност и да слагаме под опасност публичния ред ", допълват създателите на измененията. Според тях, дейности сега закон е посредствен и оказва помощ на " мафията, а не на правораздаването ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР