Адвокати на основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асандж поискаха разрешение да

...
Адвокати на основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асандж поискаха разрешение да
Коментари Харесай

Асанж опитва да се спаси от екстрадиция в САЩ

Адвокати на създателя на "Уикилийкс " Джулиан Асандж желаеха позволение да апелират решението, което прави допустима екстрадицията му от Англия в Съединени американски щати по обвинявания в шпионаж.

Адвокатите желаеха през днешния ден позволение да апелират решението на английски съд, което основава такава опция, с аргумента, че обещанието на американското държавно управление, че Асандж няма да бъде държан в тежки условия в пандиза има конвенционален темперамент и може да бъде променено по убеждение на американските управляващи, съобщи Асошиетед прес. По-рано тази година американският Държавен департамент даде обещание, че при вероятно наказание на Асандж, той няма да бъде вкаран в пандиза със "свърхстрог " режим във Флорънс, щата Клорадо, който е с най-висока степен на сигурност в Съединени американски щати.

Американските управляващи дадоха обещание също, че наказването му няма да включва "специални административни ограничения ", които могат да включват уединяване от другите пандизчии и отнемане от привилегии като визити, персонална преписка и потребление на телефон, напомня Българска телеграфна агенция. Адвокатите не знаят по кое време английското правораздаване ще се произнесе по допустимостта на жалбата, само че не чакат решението да бъде взето преди третата седмица на януари, съобщи годеницата на Асандж Стела Морис.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР