Адвокатът на Наполи Матия Грасани настоя, че клаузата в договора

...
Адвокатът на Наполи Матия Грасани настоя, че клаузата в договора
Коментари Харесай

Наполи ще иска пари от федерацията за Спалети

Адвокатът на Наполи Матия Грасани настоя, че клаузата в контракта на Лучано Спалети с отбора от Неапол е годна както за клубове, по този начин и за национални тимове и " би трябвало да бъде напълно почетена ".

" Наполи не изиска отплата, откакто Спалети реши да приключи по-рано договора си с клуба, само че треньорът съобщи, че няма да поема задължения през сезон 2023/2024 и това важи както за клубни тимове, по този начин и за национални ", съобщи Грасани пред италианското радио Punto Nuovo.

Лучано Спалети е апетитен за главен претендент за овакантения от Роберто Манчини селекционерски пост отпред на Италия, а локалната федерация не има намерение да заплати клаузата от 3 милиона евро, за която експертът се бе споразумял с Наполи при напускането си след края на предишния сезон в Серия А.
 Спалети се разбра с Италия
Спалети се разбра с Италия

" Наполи трябваше да се отбрани с финансова отплата, в случай че треньорът не почете съглашението. Няма разлика сред клубове и национални тимове. След съвсем седмица на клюки Спалети към момента не се е обадил на Ле Лаурентис или на различен в Наполи. Нито той, нито юристите му са го създали и това дава храна за размисъл. Уважението на разпоредбите е фундаментално във всяко отношение. Клаузата не е нещо нищожно ", добави Грасани.

" Федерацията принадлежи на всички, само че няма роля в тази обстановка. Те могат да платят освобождаващата уговорка посредством третата страна, спонсор или даже Спалети.

Той заслужава да застане отпред на националния тим, съответен претендент е, само че подписа съглашение на 18 юли 2023 година и то не може да бъде подложен под въпрос след един месец. То разреши освобождението на Спалети без пари, тъй че би трябвало да бъде почетено напълно, а не отчасти ", сподели още юристът на Наполи.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР