Адвокатът на част от фирмите на Кирил Петков – Стамен

...
Адвокатът на част от фирмите на Кирил Петков – Стамен
Коментари Харесай

МЕГАСКАНДАЛ! Адвокат на Кирил Петков продавал БГ-паспорти за 1 млн. парчето, Брюксел го разследва

Адвокатът на част от компаниите на Кирил Петков – Стамен Янев е забъркан в издаването на “златни паспорти ” на чужденци. Това е посочено в сигнал, получен от депутата от Движение за права и свободи Хамид Хамид, представен от  бг.

“Интересно е, че всички вложения са на стойност 1 000 001 лева и всички документи са издавани от лицето Стамен Янев ”, уточни Хамид Хамид. В сигнала е посочено, че Стамен Янев, който е началник на Агенцията за задгранични вложения от януари 2015 година е издавал капиталови документи на съмнителни лица против показани ксерокопия на документи, които не са били заверени.

“Стамен Янев е “вечната Амбър ” в Агенцията за задгранични вложения. Той бе още веднъж назначен в Агенцията за задгранични вложения като изпълнителен шеф от един длъжностен министър на стопанската система – цар Киро. И през днешния ден това лице извършва тези пълномощия, същият бе награден и с поста ръководител на Надзорния съвет на ББР. Въпросът е дали това лице е от свитата на цар Киро ”, сподели на брифинг в Народно събрание Хамид Хамид.

Той бе безапелационен, че има задоволително съответни обстоятелства, които приказват за чудовищна скица по придобиване на българско поданство и издаване на документи с погрешно наличие.

„В сигнала се съдържат изказвания, че от 160 кандидатстващи за българско поданство над 120 лица са китайци. Част от тях работят за китайските специфични служби. Останалата част са руснаци, има и двама с арабски генезис. Издадените “златни паспорти ” са 103, част от чужденците към момента са в процедура ”, сподели още депутатът от Движение за права и свободи.

Той изясни, че са употребявани едни и същи пълномощници, превъртали са едни и същи суми през една банка. Пълномощници са Христо Митков, Гергана Иванова и Лилиян Атанасова. Посредници са две компании – “Грийн таун проджектс ” АД и “235 холдингс ” АД, чиито седалища са на еднакъв адрес, а в тях има свързани лица. Сумите за вложения са превъртани през капиталовия медиатор “Авал ин ” АД, сочат данните в сигнала.

Експерти разясниха, че при кандидатстващи 160 чужденци за “златни паспорти ” би трябвало да има импортирани най-малко 160 млн. лева и попитаха къде са тези пари.

„Настояваме изказванията да бъдат тествани, в сигнала има доста съответни данни. Изскачат и въпроси за връзките на господин Стамен Янев с министър-председателя, само че е изключително притеснително, че законодателните начинания, с които желаеме цялостна инспекция на цялата тази спекулация със “златните паспорти ”, се прикриват от ръководещото болшинство. Те отхвърлиха нашето предложение за инспекция и в този момент виждаме за какво.

Прикриват се дейности на лица, които са директно свързани с ръководещите през днешния ден ”, разяснява Хамид Хамид. Той увери: “Ще стигнем до дъно с тези инспекции, ще покажем на обществеността какво крият, от какво се притесняват… Вече съм си купил билет и цялата информация, която е получена, с имената на всички китайци и руснаци, ще бъде обявена на брифинг в Брюксел пред съответната комисия в Европейския парламент ”, добави депутатът от Движение за права и свободи.

И добави: „Няма да спрем и ще покажем какво се крие зад кухите изречения като “нулева корупция ”. Имената на всички китайци и руснаци към този момент са предоставени на основния прокурор, а съответните служби ще извършат инспекция. ”
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР