Адвокатът на 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора, която беше

...
Адвокатът на 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора, която беше
Коментари Харесай

Новата експертиза на обезобразеното момиче може да промени обвинението

Адвокатът на 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора, която беше нарязана с макетен нож, чака по-тежко обвиняване против обвинения за насилието.

Делян Славов чака прокуратурата да промени оценката на незаконния състав заради новата съдебно-медицинска експертиза, съгласно която 18-годишното момиче е претърпяло не една, а две междинни телесни повреди в нощта на нападението. Очаква се през днешния ден заключенията на лекарите да бъдат предадени на  страните по следствието по случая " Дебора ".  

" Очакваме актуалното обвиняване в резултат на експертизата следва да бъде в състав, който предвижда от 2 до 10 години - това е преценка и работа на прокуратурата, ние бихме изразили нашето мнение на по-късен стадий в процеса ", сподели Славов в изявление за Нова ТВ. Той изясни, че в този момент прокуратурата ще уточни обвиняването.

Според новата експертиза черепно-мозъчната контузия на Дебора е довела до разстройство на здравето, което е било краткотрайно рисково за живота. Имало е действителна заплаха Дебора да загуби живота си, а не хипотетична, а настъпването на гибел или оцеляването са били еднообразно вероятни. За раните, нанесени с макетен нож по цялото тяло, заключението е, че те са довели до обезобразяване на младата жена. 

Физическото положение на момичето се усъвършенства, само че няма основна смяна в психическото й положение - тя сънува  кошмари от момента на случая, описа Делян Славов. 

Заподозрян за насилието е Георги Георгиев, който беше арестуван наново на 30 юли, откакто случаят  стана обществен и провокира мощна социална реакция в цялата страна.  Случаят с насилието над 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора провокира вълна от цивилен демонстрации в цялата страна. В резултат депутатите прекъснаха ваканцията си и се събраха на изключително съвещание на 7 август, на което одобриха законодателни промени, свързани с домашното принуждение, които към този момент са в действие - с тях се увеличи кръгът от хора, които попадат под обсега на закона, като се включват и тези, които са в интимна връзка, продължаваща повече от 60 дни. Казусът повдигна въпроса освен за насилието, само че и за работата на институциите.  

 
Законът за отбрана от домашно принуждение ще донесе най-малко 10 съществени промени в ситуацията на потърпевшите
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР