Адски жеги, климатичен хаос, природен апокалипсис. Зловещата прогноза очерта ООН

...
Адски жеги, климатичен хаос, природен апокалипсис. Зловещата прогноза очерта ООН
Коментари Харесай

ООН ни смрази. Адски жеги и климатичен хаос

Адски жеги, климатичен безпорядък, естествен апокалипсис. Зловещата прогноза очерта Организация на обединените нации преди срещата на върха за изменението на климата, която стартира в Египет. На нея бе отправено предизвестието, че планетата ни " изпраща сигнал за злополучие ". Генералният секретар Антонио Гутериш отговори на отчет на Организация на обединените нации, оповестен в неделя, съгласно който последните осем години са на път да бъдат най-топлите в историята.

В момента повече от 120 международни водачи би трябвало да дойдат на срещата на върха, известна като КОП27, в курорта на Червено море Шарм ел-Шейх, напомня Би Би Си. Това ще сложи началото на двуседмични договаряния сред страните по отношение на дейностите в региона на климата.
-->
Президентът на КОП27, египетският външен министър Самех Шукри, прикани водачите да не разрешават питателните и енергийните рецесии, свързани с нахлуването на Русия в Украйна, да попречат на дейностите против изменението на климата. " Присъщо на всички нас в Шарм ел-Шейх е да демонстрираме нашето самопризнание за мащаба на провокациите, пред които сме изправени, и нашата твърда решителност да ги преодолеем. "

Необходимостта от деяние беше изложена в последния отчет на Световната метеорологична организация на Организация на обединените нации. Гутериш изпрати видео известие до конференцията, в което назова отчета за положението на световния климат за 2022 година " хроника на климатичния безпорядък ". В него учените пресмятат, че световните температури в този момент са се повишили с 1,15C от прединдустриалните времена и споделят, че последните осем години са на път да бъдат най-топлите в историята.

Докладът също по този начин предизвестява за други широкообхватни въздействия на изменението на климата, в това число ускорение на покачването на морското ниво, рекордни загуби на ледникова маса и рекордни горещи талази.

Антонио Гутериш сподели, че в светлината на тези констатации КОП27 би трябвало да бъде мястото за незабавни и надеждни дейности в региона на климата.

КОП27 в действителност ще стартира съществено в понеделник със среща на върха на международните водачи, когато държавни и държавни водачи изнасят петминутни обръщения, обрисувайки какво желаят от срещата.

Премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак се чака да призове международните водачи да се придвижат " по-нататък и по-бързо " в прехода към възобновима сила. Той също по този начин ще призове водачите да не " отстъпват " от уговорките, поети на миналогодишната среща на върха КОП26 в Глазгоу.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР