В скорошен разговор Тръмп попита Дейвид Бейли, главен изпълнителен директор

...
В скорошен разговор Тръмп попита Дейвид Бейли, главен изпълнителен директор
Коментари Харесай

Доналд Тръмп иска да спаси американската икономика с Биткойн

В неотдавнашен диалог Тръмп попита Дейвид Бейли, основен изпълнителен шеф на Bitcoin Magazine, за потенциала на Биткойн да се оправи с дълга на нацията от $35 трилиона.

Бейли разкри , че макар че е имал първични хрумвания, не е бил подготвен да ги разиска задълбочено по това време. Оттогава Бейли и неговият екип си сътрудничат с акцията на Тръмп за формулиране на про-Биткойн политики.

, разгласи Бейли. Това провокира забележителен интерес и акцентира нуждата от поддръжка от страна на крипто общността. Бейли прикани запалянковците да се включат, с цел да подсигуряват, че идващият президент поддържа Биткойн .

Про-крипто позицията на Тръмп бележи забележителна смяна от предходния му песимизъм. Наскоро той разкритикува администрацията на президента Байдън за метода й към крипто регулацията и даде обещание да сътвори по-благоприятна среда .

На Националната спогодба на Либертарианската партия Тръмп даде обещание да отбрани правото на независима отбрана на криптоактивите и да се опълчи на основаването на цифрова валута на централната банка (CBDC).

Тази нова позиция получи поддръжка от видни фигури в крипто промишлеността. Джъстин Сън, създател на TRON , и Чарлз Хоскинсън, съосновател на Cardano , поддържат про-крипто претенденти, до момента в който Марк Кюбан изрази угриженост по отношение на политиките на актуалната администрация. Институционалната поддръжка също нараства, като Coinbase образува комитет за политически дейности в поддръжка на удобните претенденти.

Според Polymarket Тръмп има 56% късмет да завоюва идните избори, спрямо 37% на Байдън. С поддръжката на основни играчи в промишлеността и заричане за по-благоприятна регулаторна среда, евентуалното завръщане на Тръмп може доста да повлияе на бранша на криптовалутите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР