Администрацията по храните и лекарствата на Министерството на здравеопазването и

...
Администрацията по храните и лекарствата на Министерството на здравеопазването и
Коментари Харесай

Moderna увеличава броя на дозите в една опаковка от ваксината си


Администрацията по храните и медикаментите на Министерството на здравеопазването и обществената политика на Съединени американски щати (FDA) упълномощи американската компания Moderna да усили броя на дози те коронавирусна ваксина , които могат да се съхраняват в една ампула от 11 на 15. Това се показва в известие, оповестено на уеб страницата на регулатора, съобщи БГНЕС.

" 13-15 дози от ваксина та към този момент могат евентуално да бъдат извлечени от флакон ", се споделя в известието.

Агенцията се надява, че измененията ще оказват помощ за ускорение на ваксина циите в Съединени американски щати и " по-бързото преустановяване на пандемията ". Броят на изтеглените дози ще зависи от спринцовките и иглите, употребявани за това, посочи регулаторът.

През февруари " Ню Йорк Таймс " заяви, че FDA авансово е одобрила настояването на Moderna за увеличение на допустимия брой дози ваксина на ампула , само че желае повече информация от фармацевтичната компания, с цел да удостовери, че сходна смяна няма да утежни качеството на лекарството.

В момента в Съединените щати са утвърдени три коронавирусни ваксини: на „ Пфайзер “, Moderna и на „ Джонсън и Джонсън “. Ваксината на британско-шведската компания AstraZeneca чака утвърждение от медицинския регулатор.

Повече от 153,6 милиона души са били имунизирани в Съединените щати, над 52,6 милиона от които са изцяло имунизирани, съгласно университета " Джонс Хопкинс ". 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР