Администрацията на президента внесе предложения за реализацията на конкретни проекти

...
Администрацията на президента внесе предложения за реализацията на конкретни проекти
Коментари Харесай

От Президентството имат предложения по Плана за възстановяване и устойчивост


Администрацията на президента внесе оферти за реализацията на съответни планове в границите на откритата процедура за публични съвещания по Проект на План за възобновяване и резистентност на България. Това оповестиха от прессекретариата на президента. Проектите ще бъдат показани на следващ стадий в президентската институция.

Реализацията на предлаганите от Администрацията на президента планове ще има значителен принос за повишение на прозрачността в ръководството, за възобновяване на капацитета за напредък, за развиване на конкурентоспособността на българската стопанска система, както и висока добавена стойност за цялото общество. Проектите ще подсигуряват резистентност по отношение на опасности и отрицателни въздействия от рецесията, подбудена от COVID-19, и ще допринесат за рационализация на страната и повишение на нейната сигурност.

Предложенията на президентската институция са свързани с поощряване на нововъведенията, науката и образованието, развиване на високи технологии, повишение на енергийната сигурност на страната ни. Те са създадени в съдействие с специалисти в съответните области и подхождат на главните цели, обрисувани в Плана за възобновяване и резистентност на България и в другите стратегически документи за развиване на страната.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР