Административният ръководител на Специализирана прокуратура Валентина Маджарова изпрати отворено писмо

...
Административният ръководител на Специализирана прокуратура Валентина Маджарова изпрати отворено писмо
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата иска да участва в промените на ЗСВ, НПК и НК

Административният началник на Специализирана прокуратура Валентина Маджарова изпрати отворено писмо до министъра на правораздаването и до Комисията по конституционни и правни въпроси в 47-ото Народно заседание.

В него тя изявява предпочитание и подготвеност за присъединяване на представители на спецпрокуратурата в публичните съвещания по изработването на план на нормативен акт, по отношение на оферти за законодателни промени и допълнения на Закона за правосъдната власт, Наказателно-процесуалния кодекс и Наказателния кодекс, както и в разискванията по приемането на законопроектите.

" Смятам, че Специализираната прокуратура ще способства за съблюдаване на правилата при изработването на законопроекти за изменение и допълнение на Закон за съдебната власт, Наказателно-процесуален кодекс и Наказателен кодекс, а точно на нужда, аргументираност, предвидимост, неприкритост, координация, субсидиарност, пропорция и непоклатимост ", показва в писмото си Маджарова.

По думите ѝ Специализираната прокуратура може да даде гледната точка на практикуващите адвокати в региона на наказателното право и развой и ще способства за изработването на качествено законодателство в тази област.

Преди дни от Министерството на правораздаването разгласиха за публично разискване план за законодателни промени, които плануват закриването на профилираните съдилища и прокуратури и преместването на делата и магистратите в други съдилища.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР