Административен съд – Шумен отмени разпорежданията за допуснато предварително изпълнение

...
Административен съд – Шумен отмени разпорежданията за допуснато предварително изпълнение
Коментари Харесай

Административен съд – Шумен спря заповеди на ОДБХ – Шумен за заличаване на дейността на екарисажа

Административен съд – Шумен анулира разпорежданията за позволено авансово осъществяване на заповедите на шефа на ОДБХ – Шумен за Екарисажа в Шумен със свои избрания от 12.04.2018г., допълнени с избрания от 13.04.2018 година Определението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване в 7-дневен период пред Върховния административен съд, оповестиха от пресцентъра на Административен съд – Шумен.

Законосъобразността на обжалваните заповеди ще бъде тествана в границите на административни каузи № 126/2018г., № 127/2018г. и № 128/2018г. по разказа на съда, които предстоят да бъдат планувани за разглеждане в намерено правосъдно съвещание. За да анулира предварителното осъществяване съдът е показал, че органът (ОДБХ – Шумен) не е изложил съответни в действителност учредения, изискуеми по закон, въз основа на които би могло да се одобри, че съществува действителна заплаха от пораждането на посочените неподходящи последствия и прекъсването на активността на един от двата екарисажа в страната, последващо от позволеното авансово осъществяване. Това освен би оставило без работа работещите в него, само че и ще осуети обезвреждането на страничните скотски артикули и трупове на заболели животни.

Директорът на ОДБХ – Шумен със свои заповеди от 21.03.2018 година и 02.04.2018 година е заличил дейностите на обект Екарисаж „ Обезвреждане на странични скотски артикули от категория 1, 2 и 3 “, „ Обект за произвеждане, търговия, и стартиране на пазара на първични материали и храни от скотски генезис, непредназначени за консумация от хора и на артикули получени от странични скотски артикули категория ІІІ “ и на „ Съхранение на артикули, получени от странични скотски артикули категория 1 и 2 “. Със същите заповеди са обезсилени и удостоверенията за регистрация за съответните действия на обекта, стопанисван и благосъстоятелност на „ Брамас - 96 “ АД – гр. Шумен.

Директорът на ОДБХ - Шумен е приел, че търговецът не е приложил акт за въвеждане на употреба на целия обект, публикуван по реда на Закон за устройство на територията, с което е основана неспособност да се подсигурява сходството му с условията за сигурност от пожари и повреди, условията за отопление, осветяване, вентилация, запазване на околната среда и проследимостта на продукцията и не би могло да се подсигурява, че няма риск от разпространяване на заразни заболявания по животните.

С следващи заповеди шефът на ОДБХ - Шумен е позволил авансово осъществяване на в началото издадените актове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР