Адекватна реакция на грубостта е не да игнорирате човека, а

...
Адекватна реакция на грубостта е не да игнорирате човека, а
Коментари Харесай

Как да отговорим на грубияните?

Адекватна реакция на грубостта е не да игнорирате индивида, а да обърнете всичко на смешка. Запазете хладнокръвие и не слизайте до неговото равнище!

Какво в действителност се крие зад безпардонното държание на хората?

Всеки човек най-малко един път в живота е бил изправен пред такава обстановка. И сигурно всеки човек най-малко един път е желал да да отвърне уместно на грубостта. Но това предпочитание нормално идва, откакто случката е отминала. В момента на засегнатост доста хора постоянно не знаят какво да кажат.

Малко хора съумяват умерено да реагират на несправедливото отношение към себе си. Дори когато става въпрос за инцидентен минувач, чиито думи не би трябвало да са значими за нас.

Особено мъчно е да се абстрахираме и трезво да оценим обстановката, в случай че има най-малко зрънце истина в думите на събеседника ни.

Винаги можете да излезете от конфликтната обстановка почтено.

От една страна, не желаете да слизате до равнището на събеседника. Но въпреки това, не желаете грубият човек да мисли, че е прав в своите изказвания и да продължава да се държи по този метод. Така че игнорирането на грубостта няма да помогне доста.

Първо, би трябвало да разберете за какво човек си разрешава да бъде недодялан към вас. Обикновено заядливите мнения и непоисканите токсични забележки се вършат от тези, които са затънали в ежедневните си проблеми и са афектирани на целия свят.

Грубостта е на първо място демонстрация на изтощение, един тип предпазен механизъм, който се включва, когато против грубия човек стои някой, който съгласно него живее по-добре.

Усещането за личната нереализация го кара да търси дефекти у другите хора. Това оказва помощ на хората да се оправдаят пред себе си за неуспеха си в някаква значима област от живота.

Адекватна реакция на грубостта е да обърнете всичко на смешка. Ако смятате, че неприятните думи на индивида са истина, просто се съгласете с това и се усмихнете в отговор.

Нека си представим по какъв начин млада дама влиза в безценен бутик и желае помощ от консултанта при избора на рокля. На което консултантът просто насочва пренебрежително взор към момичето и го пита: „ Сигурни ли сте, че имате задоволително пари за такава покупка? Едва ли има нещо в нашия магазин, което можете да си позволите. ”

А момичето в действителност не е от богато семейство, само че е спестявало пари за тази рокля цяла година и най-после може да си я разреши. Разбира се, то може просто да се разстрои, че е било унижено.

Или може просто да се усмихне и да каже: „ Да, прав сте, може би няма да имам задоволително пари, с цел да я купя, само че не мога да се лиша от удоволствието да опитвам тази красива рокля! “

Вижте още: Самотна жена: Как да разберем, че не става за брак?

Такъв директен и почтен отговор нормално оказва помощ на грубия човек да осъзнае, че не е нужно да включва защитния си механизъм в връзката си с вас. В множеството случаи човек, който си е разрешил да бъде недодялан, в случай че не се извини, тогава най-малко ще стане доста по-лоялен към вас в бъдеще, защото ще осъзнае, че няма пред кого да потвърждава статуса си.

Този способ ще работи доста по-добре, в сравнение с да “поставите консултанта на мястото му ”.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР