Acoциaциятa нa индycтpиaлния ĸaпитaл в Бългapия (AИKБ) пoe днec oт

...
Acoциaциятa нa индycтpиaлния ĸaпитaл в Бългapия (AИKБ) пoe днec oт
Коментари Харесай

КРИБ предаде на АИКБ ротационното председателство на работодателската асоциация

Acoциaциятa нa индycтpиaлния ĸaпитaл в Бългapия (AИKБ) пoe днec oт Koнфeдepaциятa нa paбoтoдaтeлитe и индycтpиaлцитe в Бългapия (KPИБ) poтaциoннoтo пpeдceдaтeлcтвo нa Acoциaциятa нa opгaнизaциитe нa бългapcĸитe paбoтoдaтeли (AOБP) зa 2021 година B cъoтвeтcтвиe c ycтaнoвeнaтa poтaция изпълнитeлният диpeĸтop и члeн нa УC нa KPИБ Eвгeний Ивaнoв, yпълнoмoщeн зa цeлтa oт пpeдceдaтeля нa KPИБ Kиpил Дoмycчиeв, пpeдaдe пpeдceдaтeлcтвoтo нa AOБP зa 2021 година нa пpeдceдaтeля нa AИKБ Bacил Beлeв.

Участие в първото за годината съвещание на АОБР взеха Васил Велев - ръководител на АИКБ, Радосвет Радев - ръководител на БСК, Цветан Симеонов - ръководител на БТПП, Евгений Иванов - изпълнителен шеф на КРИБ, както и специалисти от съответните организации.

АОБР сплотява национално представителните работодателски организации АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ. Основна цел на организацията е да консолидира, балансира и съставлява ползите на членовете си. Заетите в предприятията, членуващи в четирите работодателски организации, съставляват 82% от всички заети у нас, а брутната добавена стойност, която създават, е 86%.

Председателството на АОБР от КРИБ през 2020 година бе регистрирано като извънредно сполучливо с оглед сложната обстановка, обвързвана с епидемиологичната конюнктура, провокациите пред бизнеса, подбудени от COVID-19 и възникването на икономическа рецесия като следствие от пандемията и изолацията. Ротационното председателство съответства и с процеса на сключване на Националното тристранно съглашение сред държавното управление и обществените сътрудници, както и с процеса на броене на национално представителните организации на работодателите, което сътвори спомагателни отговорности пред АОБР. Въпреки провокациите, бяха признати рекорден брой общи позиции, заявления и мнения.

За отчетния интервал АОБР е изработила и показала пред съответните способени институции 69 позиции в отбрана ползите на бизнеса, фокусирани най-много върху ограниченията в поддръжка на бизнеса в изискванията на изключителното състояние и епидемиологичната конюнктура, приемането на България в ERM II, подготовката и подписването на Националното тристранно съглашение сред държавното управление и обществените сътрудници, представителството на АОБР в разнообразни държавни и интернационалните органи и по въпроси от енергетиката и финансовата сфера. Проведени са над 20 срещи с представители на държавното управление – министър-председател, вицепремиери и министри, главно по икономическите и обществени ограничения за превъзмогване на последствията от рецесията с COVID-19 и отбрана ползите на бизнеса. Изготвените мнения по тематика енергетика са директно свързани с нуждата от промени в бранша и са в синхрон с целите на АОБР. По финансовите въпроси позициите на АОБР касаят най-много присъединението на България към еврозоната, както и мнения по законодателството в региона. Това бе регистрирано от КРИБ, досегашния ротационен ръководител на АОБР.

Участниците в съвещанието разискаха насоките и целите на организацията за актуалната година, които след координиране и утвърждение от членовете ще бъдат публично показани на обичайна конференция на АОБР при започване на всяка година, планувана за 25 януари 2021 година от 12.00 часа, в Пресклуба на Българска телеграфна агенция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР