Абсолютен прецедент на градската конференция на БСП в Пловдив. Организацията

...
Абсолютен прецедент на градската конференция на БСП в Пловдив. Организацията
Коментари Харесай

БСП-Пловдив не утвърди нито един кандидат-депутат в знак на протест срещу ръководството в София

Абсолютен казус на градската конференция на Българска социалистическа партия в Пловдив. Организацията не утвърди нито един кандидат-депутат, което на процедура оставя Българска социалистическа партия в Пловдив без номинации за вота на 11 юли.

От организацията по този метод показват митинга си против пренареждането на листата за последните парламентарни избори централно от бюрото в София. От " Позитано " 20 на този стадий отхвърлят коментар.

Гласуването на листата за 16-и МИР мина с 43 гласа срещу, 22 за и 21 въздържали се.

Издигнатият от София за лидер на пловдивската листа за изборите на 11 юли, проф. Иво Христов, изиска избор на доверие от делегатите с думите " Не съм привикнал да влизам в борби, които ще изгубя, в борби, в които ще ме стрелят в гърба, в борби, в които зад мен няма тим, когато зад мен има хора, които не знаят по какъв начин да водят война ". Делегатите са го подкрепили с ръкопляскания, само че го оставиха самичък в листата.

Позицията им изясни Георги Търновалийски, който също отпадна от листата за предходните избори, а в този момент бе измежду тези, които си направиха отказ.

" Тъжно е, болно е това, което се случва в Българска социалистическа партия. Но аз няма да се поддам на предизвикването на проф. Христов. Предния път бяха отпред на листата - една прелестна листа, която представихме пред пловдивското общество. Този тим беше изхвърлен по най-грубия метод с операции и някои от вас поддържаха това ", добави той.

Окончателният вид на листата на Българска социалистическа партия за Пловдив за предварителните парламентарни избори на 11 юли е отговорност на ръководителя и управлението на Българска социалистическа партия и ще бъде одобрен на 30 май.

Делегатите на XIV Конференция на Софийската градска организация на Българска социалистическа партия подредиха листите в трите столични региона за парламентарните избори на 11 юли. Водачите на листи остават без смяна спрямо тези, които бяха при претендентите за 45-ото Народно събрание. В листите има леки козметични промени. Водач на листата в 23-и МИР е Христо Проданов, на второ място се подрежда Благовест Кирилов, третото е непокътнато за съдружен сътрудник или гражданска квота. Четвърта е Таня Митова, а пета - Теодора Овчарова-Драганова. Листата е от 35 претенденти за народни представители. Начело в 24-и МИР е Георги Свиленски, следван от Ленко Петканин и Николай Маринов. Четвъртото място в листата е за представител на съдружните сътрудници или на гражданската квота, а пети е Александър Димитров. Водач в 25-и МИР е водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Второто място е за съдружен сътрудник или гражданска квота. Трети в листата е Станислав Младенов, а на четвърто и пето място са надлежно Петър Колев и Тони Попов. Листата е от 29 номинирани за идващия парламент.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР