АББ планира да придобие мажоритарен дял в размер на 67%

...
АББ планира да придобие мажоритарен дял в размер на 67%
Коментари Харесай

АББ обогатява портфолиото си в електрическата мобилност

АББ възнамерява да придобие мажоритарен дял в размер на 67% от Shanghai Chargedot New Energy Technology Co., Ltd. ( "Chargedot "), водещ китайски снабдител на решения в електрическата подвижност. Това оповестиха от компанията, софтуерен водач, който задвижва цифровата промяна в промишлеността. Очаква се договорката да бъде осъществена през идните месеци и АББ ще разполага с опцията да усили дяла си в идващите три години.

От учредяването си през 2009 година, основаната в Шанхай компания Chargedot, е съдействала доста за възхода на електрическите транспортни средства в Китай. Тя доставя AC и DC зарядни станции, както и нужната софтуерна платформа към тях, на необятен диапазон от клиенти, които включват производители на електрически транспортни средства, оператори на зарядни мрежи за електрически транспортни средства и строителни бизнесмени. Филмата разполага с към 185 чиновници, а нейните акционери включват, наред с други, Shanghai SAIC Anyo Charging Technology Co., Ltd - филиал на SAIC.

Chargedot подхожда естествено на потребностите на АББ, която като световен водач в инфраструктурата за резистентен превоз към този момент предлага продуктови решения от систематизиране на мрежи до зарядни пунктове за коли и камиони, както и за електроснабдяването и електрообзавеждането на кораби, железопътни линии, рейсове и кабинкови лифтове. Придобиването ще укрепи взаимоотношенията на АББ с водещи китайски производители на електрически транспортни средства и ще разшири портфолиото на компанията в електрическата подвижност с хардуер и програмен продукт, създадени особено за локалните условия. Бизнес направление "Роботика " на АББ е водещият снабдител на роботи и програмен продукт за монтажните линии на китайските производители на електрически транспортни средства.

"Тази инвестиция е следващата проява на уговорката на АББ към реализирането на устойчива подвижност ", споделя Тарак Мехта, президент на бизнес направление "Електроснабдяване и електрообзавеждане " на АББ. А с напредъка на Китай в създаването на всеобхватна екосистема на електрическата подвижност, това придобиване ще обезпечи на АББ забележителна роля в реализирането на напредък, работейки в тясно съдействие със SAIC и други водещи китайски автомобилни производители.

"Chargedot бе едно от първите високотехнологични предприятия в Китай с фокус върху нови енергийни зарядни решения за транспортни средства. Чрез обединяването си с АББ ние ще бъдем по-добре позиционирани да изпълним идващия огромен скок напред ", акцентира Мао Чунхуа, изпълнителен шеф на Chargedot.

Перспективите за световния пазар на инфраструктура за електрическата подвижност нарастват. От Grand View Research, Inc. предвиждат, че Азиатско-тихоокеанският район се чака да показва максимален растеж в този пазар. Китай към този момент може да се похвали с най-големия парк от електрически транспортни средства в целия свят с 2 милиона броя, като потребителите получават поддръжка от инсентив система, подсигурена от държавното управление.

Шведско-швейцарската компания АББ откри своята най-нова индустриална база в България в средата на септември тази година. Тя ще сътвори още 420 работни места в региона на производството на артикули за електроснабдяване и електрообзавеждане, оповестиха от компанията. Съоръженията включват индустриално хале, административна част и логистични и диспечерски зони за дистрибуция на продуктите. Новият цех е инвестиция на зелено в размер на 7 млн. лв. и е построен до първата индустриална база на АББ в Петрич. Производството предлага съвременни работни места за заваряване, прелиминарен монтаж, финален монтаж и изпитване на модулна инсталация за монтаж на DIN-шина, разграничени на ръчни и полуавтоматизирани интервенции.

"През последните 25 години АББ е вложила над 230 млн. лв. в България и този цех е следващото доказателство за поредния ход на развиване на нашата компания в страната ", съобщи Десислава Михтарска, Управител на новия цех в Петрич. Новото произвеждане е значима стъпка към бъдещето на АББ и основава мост сред класическите артикули ниско напрежение, и възходящия брой цифрови решения, които АББ доставя на своите клиенти по целия свят. Компанията си партнира с учебни заведения и университети за поддръжка на образованието към заводите й.

Първата индустриална база на АББ в Петрич е издигната през 1996 година. В нея се създават артикули за ръководство ниско напрежение и монтиране върху DIN шина. Клиенти на завода са компании на АББ от Германия, Италия и Швейцария. Освен двете си индустриални бази в Петрич, АББ разполага и с два завода за артикули ниско и приблизително напрежение в Раковски, както и индустриална база за артикули високо напрежение в Севлиево. Във Варна компанията има и съвременна сервизна станция за турбокомпресори, която обслужва клиенти както от българското, по този начин и румънското крайбрежие на Черно море. Централният офис на АББ в България се намира в София. Компанията разполага с над 2800 чиновници в страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР