А1 получи признание за цялостната си политика в подкрепа на

...
А1 получи признание за цялостната си политика в подкрепа на
Коментари Харесай

А1 България е отличена за Компания - приятел на детето

А1 получи самопризнание за цялостната си политика в поддръжка на децата в България. Сертификатът регистрира освен активността на компанията за децата на чиновниците, само че и за децата в България, нуждаещи се от приемна грижа или достъп до технологии. Подкрепата на А1 за приемните родители и развъждането на изоставените деца на България е с над 10-годишна традиция. Компанията се грижи всички нейни артикули и услуги да не заплашват по никакъв метод здравето и спокойствието на децата.

Задълбочен одит

Изключително сериозен и подробен одит организираха представителите на Национална мрежа на детето, с цел да преценяват кои български компании имат учредения да са носители на званието „ Компания – другар на детето “. От неправителствената организация са подготвили обстоен разбор на метода на работа, изискванията за работа на чиновниците и социално-отговорните начинания на А1. Изводите на инспекторите от Национална мрежа на децата са, че в А1 са в деяние добре структурирани и одобрени политики и процедури, които ясно зачитат правата на децата.

 А1 България е отличена за

За децата на чиновниците

Служителите в А1 имат опция за гъвкаво работно време, а доста от тях могат да работят и отдалечено от вкъщи. Добри условия за баланс сред работата и персоналния живот дава и опцията за по-кратък работен ден в петък. А родителите могат да употребяват отпуск по време на ваканциите на учениците.

Един от основните планове на компанията в поддръжка на родителите, е че в кампуса на централния офис в София обезпечава места за 80 деца в особено построената и оборудвана детска градина- Близо 1 милион лв. е вложила А1 за това от основаването на детското заведение през 2009 година до момента. То е с обща повърхност от 1000 кв. метра, а преди дни беше намерено и настрана крило за децата в яслена възраст.

Като един от желаните работодатели в страната, А1 предлага обезпечаване на членове на фамилиите на преференциални цени, подарък за всяко новородено дете; преференциални условия за детски заведения в София и страната. Многобройни са и заниманията, посредством които родителите могат да дадат добър образец на своите деца – фамилни спортни събития, туристически преходи и Денят на специалностите – обичан празник, в който децата посещават офиса на компанията, с цел да видят какво работят мама или баща – това е годишна самодейност, с изключение по време на пандемията.

Подкрепа за децата в потребност

А1 работи от години с Националната асоциация за приемна грижа в поддръжка на приемната грижа в страната. През 2019 година стартира и взаимната стратегия „ Родители+ “, която оказва помощ на фамилии в уязвимо икономическо състояние, като им дава прочувствена поддръжка, препоръки за грижа за децата, както и средства за закупуване на най-важните неща за децата и фамилията. Само през 2020 година 375 деца получиха финансова и прочувствена поддръжка по програмата „ Родители+ “.
 А1 България е отличена за

За цифровите умения

Друга самодейност е планът на А1 - „ Интернет за всички “. дигитализацията е главен приоритет на за А1 и по тази причина тя оказва помощ на децата в учебна възраст да усвоят умения за работа с интернет и новите технологии. От старта на самодейността през 2014 година общо над 10 хиляди деца са минали през образование в цифрова просветеност, като единствено през 2020 година А1 образова повече от 1000 по време на Софийския фестивал на науката. За по-интерактивно и елементарно учене в цифрова среда А1 оказва помощ на родителите и учениците, с помощта на партньорството си с издателство Просвета за електронното учебно заведение на България - Е-Просвета. С интерактивните уроци, проби, визуализации в него учениците могат бързо и елементарно да усвояват образователния материал по подсъзнателен метод.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР