Външният министър на Северна Корея изключи всякакви разговори със САЩ,

...
Външният министър на Северна Корея изключи всякакви разговори със САЩ,
Коментари Харесай

Северна Корея: Няма за какво да преговаряме със САЩ!

Външният министър на Северна Корея изключи всевъзможни диалози със Съединени американски щати, като настоя, че разговорът с Вашингтон " няма да ни води на никое място ", съобщи " Франс прес ".

Коментарите му идват откакто Сун Ким, пратеникът на Съединени американски щати, отговарящ за договарянията със Северна Корея, посети Южна Корея тази седмица в опит да рестартира дипломацията с въоръжената с нуклеарни оръжия страна.

Но очакванията на Съединени американски щати за възкръсване на договарянията бяха отхвърлени от авторитетната Ким Йо-чен, сестрата на вожда на Северна Корея, казвайки, че Вашингтон имал " неправилни " упования за разговор.

Външният министър Ри Сон-гуон акцентира, че приветствал отхвърлянето от страна на Ким на " прибързаното решение, съмнение и очакване на Съединени американски щати ".

" Ние даже не обмисляме опцията за какъвто и да е контакт със Съединени американски щати, камо ли да го имаме, което не би ни отвело на никое място, единствено ще отнеме скъпо време ", разяснява той, представен от държавната новинарска организация.

След изборната победа на президента на Съединени американски щати Джо Байдън двете страни възприеха изчаквателно отношение към връзките - в незабравим контрастност с дипломатическите връзки при ръководството на Доналд Тръмп, които доведоха до исторически срещи с вожда Ким Чен Ун, само че без съглашение за разглобяване на нуклеарния боеприпас на Северна Корея.

Белият дом даде обещание " на практика, калибриран метод " - в това число дипломатически старания - в скорошен обзор на тактиката си да убеди бедната Северна Корея да се откаже от нуклеарната и ракетната си стратегия.

Разговорите сред Вашингтон и Пхенян от дълго време са в застой поради интернационалните наказания, наложени на притежаващата нуклеарно оръжие комунистическа страна и от това, от което Северна Корея би трябвало да се откаже в подмяна на тяхната анулация.

Вождът Ким съобщи предходната седмица, че Пхенян трябвало да се приготви както за " разговор, по този начин и за борба " с Вашингтон - с акцент върху второто.

В изказването си от през вчерашния ден Ким Йо-чен се подигра на неотдавнашните мнения на американския консултант по националната сигурност Джейк Съливан, който назова мненията на брат ѝ " забавен сигнал ".

Съобщава се също, че Пхенян е признал, че страната изпитва усложнения с хранителна рецесия, биейки паника в страна, която от дълго време изпитва усложнения в изхранването си.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР