Варна. От държава с работеща промишленост се превърнахме в държава,

...
Варна. От държава с работеща промишленост се превърнахме в държава,
Коментари Харесай

Николай Костадинов, Възраждане: От държава с работеща промишленост се превърнахме в държава, която изнася основно суровини

Варна. От страна с работеща индустрия се превърнахме в страна, която изнася главно първични материали. Това съобщи в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна беседва с Николай Костадинов, втори в листата на партия Възраждане в 3-ти МИР – Варна. Той уточни, че сега българската индустрия е в много нежелана позиция.

„ Необходими са вложения, с които тези първични материали да бъдат модифицирани и да се сътвори артикул с добавена стойност. Така ще спомогнем за повдигането на стандарта на живот в страната.
Трябва да се насочим към вложения с високотехнологични артикули - там добавената стойност е най-висока. Преди сме произвеждали всичко - от коли до кораби.

За страдание непредвидимата бизнес среда, която е разследване на огромната корупция в страната, отблъсква всички външни вложители.

Те не могат да защитят бизнеса и вложенията си, а повода за това е корупцията. Всички ние знаем, че няма и работеща правосъдна система, пред която вложителите да заявят претенциите си.
Масово хората икономисват средства в депозити в банките. Ако средата в България беше сигурна, тези средства можеха да се трансфорат в капиталов капитал и да печелят още пари. Но хората нямат доверие в системата “, сподели Николай Костадинов.

Той уточни, че от Възраждане знаят, че България като междинна страна, без важен в народен мащаб частен капитал, е значим положителният и стимулиран избор на национални цели.

„ Такъв избор може да активизира наличния народен финансов и човешки запас и да го направи по-действен и по-ефективен и второ, това може да бъде ориентир за посоките на развиване на националното обучение и научните проучвания. От народен интерес е да се подкрепят браншовете и производствата, които са перспективни, високотехнологични, с висока добавена стойност и със значение и за други български браншове.

Такива може да са производството на екологични и енергоефективни системи за дребни консуматори (например системи за енергонезависими жилища и стопанства), детайли от високотехнологични компютърни системи, детайли от по-сложни софтуерни артикули, профилиран програмен продукт, основаване на дребна профилирана селскостопанска техника, предопределена за дребни аграрни стопанства, произвеждане на електрически транспортни средства в по-малки серии (трамвайни мотриси, електрокари, електротелфери и повдигачи, градски електровелосипеди, електроавтомобили).

Категорично ще се борим за възобновяване на изгубените ни пазари и промишлени производства “, сподели в умозаключение претендентът за депутат от листата на Възраждане във Варна и Шумен Николай Костадинов.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР