18 Юни Wi-Fi 6 е най-новият стандарт за безжична свързаност

...
18 Юни Wi-Fi 6 е най-новият стандарт за безжична свързаност
Коментари Харесай

Mercusys MR70X – добро съотношение качество /цена за продукт, подготвен за бъдещето

18 Юни
Wi-Fi 6 е най-новият стандарт за безжична съгласуваност на пазар, който предлага от ден на ден благоприятни условия на тези, които са подготвени за този скок. Най-хубавото е, че тази технология става все по-евтина, тъй че потребителите към този момент могат да се любуват на артикули с чудесно съответствие цена/качество и да се приготвят за бъдещето. Mercusys MR70X е едно от тези устройства - първият Wi-Fi 6 рутер на Mercusys е екипиран с нужните технологии и мощ, които обезпечават ефикасна съгласуваност за апартамент с две и три спални или даже за цяла обособена постройка.

 Mercusys MR70X – положително съответствие качество /цена за артикул, квалифициран за бъдещето
Дизайн и съществени спецификации

се предлага с футуристичен дизайн, напомнящ на геймърско устройство - в черен цвят за прелестно преживяване при разопаковането и положително първо усещане. В пакета потребителите ще намерят всичко належащо за конфигурация на рутера и незабавна подготвеност за сърфиране. Продуктът е стилен, лек и може елементарно да откри място във всеки ъгъл на стаята. Mercusys MR70X е двулентов безжичен рутер с поддръжка на най-новия стандарт Wi-Fi 6. Едно от преимуществата му е, че работи добре и с по-старите стандарти - като Wi-Fi 5 и Wi-Fi 4. Освен това поддържа 2x2 MU-MIMO прехвърляния при Wi-Fi 6.

 Mercusys MR70X
Mercusys MR70X

Максималната пропусквателна дарба е 1201 Mbps в обсега 5 GHz и 574 Mbps в обсега 2,4 GHz, като и в двата случая тези скорости са налични при потребление на Wi-Fi 6. На гърба на рутера ще открием WAN порт за връзка към интернет, а трите LAN врата работят със скорост 1 Gbps. Той предлага 4 пъти повече благоприятни условия за свързване с помощта на технологиите OFDMA и MU-MIMO, които разрешават едновременното предаване на данни към и от голям брой устройства, което доста усъвършенства успеваемостта на мрежата, увеличавайки пропускателната дарба и успеваемостта при предаване на данни.

Благодарение на четирите антени с огромен коефициент на увеличаване (High-Gain) и с технологията Beamforming за образуване на лъчи зоната на покритие става е доста по-широка. Те усъвършенстват стабилността на връзките в цялата постройка, с цел да се възползваме от мощен Wi-Fi сигнал във всеки ъгъл. В същото време гигабитовите кабелни връзки ни разрешават да се възползваме от цялостната мощност на интернет, да прехвърляме данни с висока скорости да реализираме оптималната продуктивност без значение от осъществяваната активност.

Лесна конфигурация и настройване

Настройването на Mercusys MR70X е елементарно и интуитивно. Извършва се посредством уеб браузър, който първо желае задаване на паролата на админ. След това избираме часовия пояс и типа на интернет връзката, която използваме. Въвеждаме нужните данни за връзката (ако е приложимо) и персонализираме главните безжични настройки. Няма особено приложение за MR70X, само че то не е належащо, защото инсталирането върви безпрепятствено и настройката лишава единствено няколко минути. Интерфейсът е комфортен и подсъзнателен, елементарен за схващане и нищо не ни затруднява да се ориентираме в сложна терминология.

Mercusys MR70X е наличен рутер, само че има специфичните функционалности, които оказват помощ за обезпечаване на едно ужасно онлайн преживяване - без значение дали сърфираме, играем, гледаме филми или организираме видеоконферентен диалог.

Специални функционалности за всеки тип активност

По отношение на специфичните функционалности рутерът Mercusys MR70X предлага набор от високопроизводителни и ефикасни оферти, подобаващи за най-разнообразни потребности. Родителският надзор разрешава да се открият подобаващи правила за всеки консуматор. С него можем да сме сигурни, че фамилията ни е предпазено, а дребните употребяват интернет по виновен и безвреден метод. Устройството подсигурява поверителността на фамилните данни. Имаме опция да създадем обособена мрежа, предопределена за гостите, която те могат да употребяват, без информацията в главната мрежа да бъде разкрита по какъвто и да е метод.
Динамичният DNS ни разрешава да се свързваме с рутера през интернет, даже в случай че интернет доставчикът ни е определил динамичен обществен IP адрес. Mercusys MR70X работи като употребява услугите NO-IP и DynDNS.

С MR70X можем да настроим мрежа за посетители, която разрешава Wi-Fi с самостоятелни настройки за сигурност и достъп - по една за всяка РЧ лента. Функцията Wireless schedule (безжичен график) ни разрешава да решаваме по кое време да изключим Wi-Fi - да вземем за пример в случаите, когато сме отвън дома. Ако желаеме да работим от вкъщи си, можем да го настроим като VPN сървър, употребявайки протоколите OpenVPN и PPTP.

И най-после, само че не на последно място - данните ни са предпазени с помощта на съвместимостта с най-новия протокол за сигурност на Wi-Fi - WPA3, който подсигурява сигурността на Wi-Fi мрежата. Той предотвратява офанзивите вид " груба мощ ", посредством които хакерите се пробват да отгатнат паролите ни, като обезпечава отлична отбрана, даже когато използваме ключова дума с по-ниска трудност. Функцията Forward Secrecy предотвратява достъпа до данни, без значение от уязвимостта, която се появява по време на стартирането на онлайн сесия. 128-битовото криптиране построява и поддържа дейна отбрана против заканите за сигурността и нарушителите.

Със своя модел разкрива света на технологията Wi-Fi 6 за всеки консуматор, който желае да се възползва от този стандарт. Рутерът е наличен, предлага чудесно съответствие цена-качество, дава безчет благоприятни условия в един стилен и прелестен артикул.

Mercusys MR70X - AX1800 двулентов Gigabit WiFi 6 рутер

Съдържание от TP-Link
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР