Нов ден - нов патент! Обикновено големите играчи патентоват всяка

...
Нов ден - нов патент! Обикновено големите играчи патентоват всяка
Коментари Харесай

Sony иска да превърне всяка игра в мултиплейър?

Нов ден - нов патент! Обикновено огромните играчи патентоват всяка концепция, родила се в главата на най-ниските равнища дизайнери и инженери - просто с цел да се застраховат, че няма да изтърван добра договорка. Този път обаче Sony като че ли са напипали нещо забавно. Патентът е открит от нашите другари от LetsGoDigital и касае идващия DualShock 5 контролер за PlayStation 5. Той е за " споделени контроли и периодично повтаряне на контролите във видео игра " и публично е утвърден преди броени дни - на 5-и декември 2019-а.

Какво значи това? Sony желаят да разделят обособените групи контроли в дадена игра сред повече от един човек. По този метод игрите, които са планувани за 1 състезател, ще могат да бъдат играни от повече хора - както локално, по този начин и през облака. Как ще стане това? Има два разновидността, които японците разказват в патента си - първия разделя DualShock контролите на групи и дава на разнообразни играчи надзор върху тези групи. Пример - един състезател управлява аналоговите гъби, различен - главните бутони, а трети - спусъците в задната част на джойстика. Това най-вероятно ще стане софтуерно и тези споделени контроли ще бъдат изпратени към три обособени джойстика.

 Sony желае да трансформира всяка игра в мултиплейър?
© LetsGoDigital

На пръв взор концепцията наподобява необичайно, само че в случай че се задълбочим, предлага доста свежо преживяване. Сингъл игрите имат несравним сексапил - чудесна история, персонажи и характерен геймплей. Ако да вземем за пример можете да поделите контролите върху Нейтън Дрейк от Uncharted сериите, това ще разреши да се насладите на тази невероятна поредност с другари.

По-добрите в ориентацията ще поемат придвижването на Нейт, до момента в който снайперистите ще се грижат за стрелбата. Тази скица може да бъде приложена в доста игри - биткаджийски, в които един състезател управлява придвижването, до момента в който различен раздава юмруци и ритници, бойни симулатори - в които един кара танка или самолета, до момента в който различен сее съсипия. Подобнно кооперативно прекарване сигурно ще носи доста веселба и доста хора към този момент са го правили с другари и родственици без този патент (ползвайки една клавиатура или джойстик).

 Sony желае да трансформира всяка игра в мултиплейър?
© LetsGoDigital

Има и втори вид на механиката, патентован от Sony. Той разрешава 3-4 или повече хора да се редуват, поемайки контрола над състезател или дадена част от играта за несъмнено време. Това е застъпено в игри като Beyond Two Souls - въпреки и по-рудиментарно - играта разрешава двама души да поемат надзор над два персонажа подред, с цел да придвижат историята напред помагайки си взаимно. Sony желаят да отведат концепцията на идващото равнище - по сходство на Xbox Mixer shared control - алтернатива на Microsoft, която разрешава на играчи, които излъчват гейминг в Mixer мрежата, да дадат контрола на своите фенове по избор за несъмнено време.

И двете хрумвания са много забавни, изключително първата, която ще вдъхне нов живот в заглавията, планувани за един състезател (представете си Final Fantasy VII Remake, споделена сред приятели). Разбира се, сходен патент към момента е единствено това - патент. Имайки поради обаче натиска върху Sony да повтори триумфа на предходните PlayStation конзоли, има огромна възможност японците да бъдат смели и да включат тази иновация в идващия DualShock контролер.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР