Ceo


Топ юристът на Tesla Алън Прескот, напусна компанията за електромобили,

Топ юристът на Tesla Алън Прескот, напусна компанията за електромобили, ...

... "обречена". За разлика от технологията на Luminar, Tesla разчита на набор от външни камери и други сензори за автономното шофиране. Прескот не е единственият главен изпълнителен директор, който наскоро се присъедини към Luminar. Трей Кембъл, бивш директор на връзките с инвеститорите в Intel, ще заеме същата ръководна роля в Luminar.


Един от топ мениджърите на Amazon напуска компанията. Това обяви

Един от топ мениджърите на Amazon напуска компанията. Това обяви ...

... много вълнуващо!," заяви Безос. Преди месец дясната ръка на Безос в Amazon Джеф Уилк също обяви, че се оттегля. Сред директорите, които наскоро се оттеглиха от компанията, са и Стив Кесел, който отговаряше за бизнеса с физически магазини, и Мария Ренц, която беше вицепрезидент по доставките и съветник на Безос.


Александър Арно, синът на най-богатия човек в Европа, влиза в

Александър Арно, синът на най-богатия човек в Европа, влиза в ...

... И Делфин, и Антоан са в борда на директорите на LVMH. 26-годишният Фредерик Арно е главен изпълнителен директор на Tag Heuer. (Най-малкият син на Бернар, Жан, все още учи, според Bloomberg.) Друг ветеран от Louis Vuitton - Антъни Ледру, ще поеме поста главен изпълнителен директор на Tiffany, замествайки Алесандро Боглиоло.Васил Мирчев, издател на списание

Васил Мирчев, издател на списание "Мениджър", е починал след заразяване ...

... и проекти за опазване на околната среда в оперативната дейност на различни бизнеси. Мирчев е завършил Националната спортна академия, след което придобива преквалификация в Университета за национално и световно стопанство, специалност Международни икономически отношения. Има повече от 20 години предприемачески опит, свързан със създаването на компаниите на "ВМ Финанс Груп".


Предаването Money.bg по телевизия Bulgaria ON AIR започва нова поредица

Предаването Money.bg по телевизия Bulgaria ON AIR започва нова поредица ...

... ще отнеме много време да се развие. Един град е като един танкер - като се пусне в една посока е трудно да се измени курса, затова трябва да се пусне в правилната посока за да знаем, че след пет-десет години ще има съществени резултати, а не минимални", завършва той.


Българка участва в надпреварата за нов главен изпълнителен директор на

Българка участва в надпреварата за нов главен изпълнителен директор на ...

... Приходите през първото полугодие са намалели с 12% - най-големият спад от поне 20 години. Причината са блокировките и ограниченията за пътуване, което значи по-малко социален живот и носене на грим и парфюм. Хората все повече пазаруват от вкъщи и увеличаването на онлайн приходите за компанията става по-важно от всякога.Фриде Шпрингер е добре познато име в издателските среди по

Фриде Шпрингер е добре познато име в издателските среди по ...

... 70-ия си рожден ден тя му подари акции в размер на 2% на обща тогавашна стойност от 73 милиона евро. "Изключително съм щастлива и благодарна, че намерих Матиас за свой наследник", коментира последното си решение Фриде Шпрингер. И добавя: "Винаги съм казвала, че ще се грижа за приемствеността в компанията".


Когато дълги години имате мечта да станете банкер и на

Когато дълги години имате мечта да станете банкер и на ...

... и която все още е настолната Библия на всички хотелиери по света. Това бе историята за един мъж на средна възраст, който имаше само 1/9 от сумата, необходима за стартиране на бизнес в джоба си, но успя да създаде империя, която беше продадена през 2007 г. за 26 милиарда долара.


92-годишният основател на японската компания, която стои зад създаването на

92-годишният основател на японската компания, която стои зад създаването на ...

... нейният лик може да бъде видян на всякакви продукти - от маратонки до тоалетна хартия. Тя става част от набиращата популярност зад граница японска поп-култура "kawaii". Последните десетилетия превръщат Sanrio в истински хегемонт в тази индустрия, включващ търговия и развлечения, тематични лунапаркове и ресторанти от Япония, през САЩ и Великобритания.


Когато е на 23-годишна възраст Сунджи Сугая е изправен пред

Когато е на 23-годишна възраст Сунджи Сугая е изправен пред ...

... дял в компанията, е достигнало 990 милиона долара, показват изчисленията на Bloomberg Billionaires Index. Той посочва, че разпространението на коронавируса се е превърнало в катализатор за бизнеси като неговия, които помагат за преминаването на бизнеса от офлайн към онлайн. "Дигитализацията напредва с много бързи темпове през последните месеци", казва той.


Да започнеш кариерата си като млада секретарка без никакъв опит

Да започнеш кариерата си като млада секретарка без никакъв опит ...

... университет в Калифорния, а по-късно става магистър по бизнес администрация в университета в Мериленд. През 1980 година Фьорина влиза в технологичния сектор, като става стажант в телекомуникационния гигант AT&T. Десетилетие по-къснотя става първата жена вицепрезидент на компанията. Именно там я забелязват от HP и я правят част от своя екип.Госпожо Николова, как кризата с коронавируса и въведените мерки у

Госпожо Николова, как кризата с коронавируса и въведените мерки у ...

... всички. Конкуренцията е важна за развитието на всеки един бизнес и е истинския двигател за успеха. Има пазар за всички и само тези, които са лоялни и вземат бързи и гъвкави мерки ще успеят след кризата. Разбира се бих подкрепила всички, които избират българските стоки и искат да подпомогнат българската икономика.


Лиу Чуанджи, председател на Legend Holdings, компанията майка на Lenovo

Лиу Чуанджи, председател на Legend Holdings, компанията майка на Lenovo ...

... плана." Нинг Мин, настоящият изпълнителен директор, старши вицепрезидент и главен финансов директор на Legend Holdings, който се присъединява към компанията през 1991 г., ще поеме председателския пост, когато Лиу се оттегли. Междувременно Ли Пенг, старши вицепрезидент и член на компанията от 16 години, ще замени Джу като главен изпълнителен директор.


Йохан Тейс е главен изпълнителен директор на белгийската финансова група

Йохан Тейс е главен изпълнителен директор на белгийската финансова група ...

... обръща достатъчно внимание на този въпрос. Възникването на имотни балони е напълно реално. Активите се увеличават, ликвидността е голяма и хората търсят всевъзможни начини да получат доходи от своите пари. Така че засилените инвестиции в недвижимости крият риск от създаване на балон. Тази опасност обаче не се отнася за България.


Джак Ма - най-богатият човек в Китай и създателят на

Джак Ма - най-богатият човек в Китай и създателят на ...

... Джак Ма признава, че на екипа на компанията е отнело година в разговори за това как трябва да продължи нейното развитие след напускането му. В крайна сметка за негов наследник е бил избран Даниел Занг. Самият Ма признава, че начело с него компанията е в сигурни ръце за следващите десетилетия.


Предприемачът Марк Бениоф създава софтуерния лидер Salesforce през 1999 година.

Предприемачът Марк Бениоф създава софтуерния лидер Salesforce през 1999 година. ...

... обществото. It’s time for a new capitalism — a more fair, equal & sustainable capitalism that actually works for everyone and where businesses, including tech companies, don’t just take from society but truly give back and have a positive impact. Values create value. https://t.co/4AQzBYS6hd— Marc Benioff (@Benioff) October 14, 2019Дафина Тончева е едно от разпознаваемите имена в инвестиционния свят

Дафина Тончева е едно от разпознаваемите имена в инвестиционния свят ...

... е наета в самия университет, а по-късно става стажант в Microsoft, където през 2002 година е получава постоянен договор работа. Тя е софтуерен инженер, а след това и продуктов мениджър в компанията. По-късно се насочва към бизнес образование в Станфорд, което в крайна сметка я "отвежда" в света на рисковия капитал.


Преди две десетилетия Шахар Биалик марширува енергично докато вече не

Преди две десетилетия Шахар Биалик марширува енергично докато вече не ...

... "Какво смяташ да правиш с живота си? Не можеш да пропиляваш така таланта си", признава основателят на Curve. Днес услугите на неговата компания се ползват от над 500 хиляди потребители в 31 европейски държави, а за нея работят над 150 души. Шахар готви и експанзия в Щатите през следващата година.


Преди десетилетие една бутикова технологична компания в Румъния дава работа

Преди десетилетие една бутикова технологична компания в Румъния дава работа ...

... когато минава капитализация от 1,1 милиард долара, а през лятото на тази то достигна 7 милиарда долара. Следващата цел за Динес е през 2021 година UiPath да дебютира на борсата. "Не може да бъдеш наистина голяма неборсова компания дълго време. В някакъв момент трябва да станеш публична такава", казва той.


Бившият председател и главен изпълнителен директор на групата на Volkswagen

Бившият председател и главен изпълнителен директор на групата на Volkswagen ...

... брандове автомобили. Така към 2012 година Volkswagen вече контролира дялове в 12 отделни автомобилни марки, включително държи част от Lamborghini. На 65-годишна възраст Фердинанд Пиех се оттегли от активното управление на германския концерн, но продължи да участва в надзорния съвет на групата. След "Дизелгейт" Пиех се оттегли окончателно от управлението.


Дейвид Кох, един от двамата братя Кох за второто най-богато

Дейвид Кох, един от двамата братя Кох за второто най-богато ...

... на компанията след смъртта на бащата. През 1970 година Дейвид се присъединява към компанията като става технически ръководител на компанията. 8 години по-късно става президент на инженерната дивизия на конгломерата. Братята Кох, които стоят зад второто най-богато семейство в Щатите Историята на тяхната империя Koch Industries започва от баща имОснователят на датската верига за мебели и стоки за дома

Основателят на датската верига за мебели и стоки за дома ...

... година JYSK оперира и на българския пазар, като магазините ѝ у нас са над 25 в 18 различни града. От компанията заявиха през пролетта, че до края на август ще отворят нови 5 обекта в страната, като предстои да заработи и голямата дистрибуционна база на компанията в индустриална зона "Божурище".


Йелена МакУилямс е американска гражданка от сръбски произход преместила се

Йелена МакУилямс е американска гражданка от сръбски произход преместила се ...

... получава минимален доход. Тя завършва бакалавърска степен по политически науки и получава юридическо образование в Юридическото училище към същия университет. Между 2007 и 2010 година е юрист във Федералния резерв, а през 2017 година е номинирана за председател на FDIC, където започва 6-годишния си мандат на 15 юли тази година.


Доходът на шефа на

Доходът на шефа на "Нафтогаз Украйна" Андрей Коболев през юни ...

... Украйна Владимир Гройсман призова шефа на "Нафотогаз" Андрей Коболев да върне 286,5 млн. гривни ($10,93 млн.), които са получени от него през миналата година под формата на възнаграждения и премии. Министър председателят поясни, че "Газпром" още нищо не е изплатил на Украйна, а "Нафтогаз" вече е разпределил стотици милиони гривни.


"Банĸерите говорят" е нова поредица на Money.bg, в ĸоято еĸипът ...

... на банките и до нови синергии. Очаквам този процес да продължи. Не изключвам да станем свидетели и на процеси по преструктурирания и капиталови подобрения на банките. Сигурна съм, че всеки един процес на консолидация или преструктуриране на банки, който води до положителен икономически ефект, ще бъде подкрепен регулативно и институционално.


"Банĸерите говорят" е нова поредица на Money.bg, в ĸоято еĸипът ...

... резерви и този риск от ДЦК не би трябвало да им се отрази съществено. Банките у нас имат прекалено висока ликвидност и проблема е не в по-високите рискови тегла, а в липсата на предлагане на такива ДЦК. Затова не очаквам риска по тях да се отрази съществено на цената им."Банĸерите говорят" е нова поредица на Money.bg, в ĸоято еĸипът ...

... да подобряват клиентското изживяване и обслужване. Пазарът и регулациите изискват от банките по-голяма ефективност и консолидацията дава възможност тя да се постигне. Чрез нея се постига икономия от мащаба, която позволява на банките да осигурят на потребителите още по-изгодни условия, иновативни продукти и модерни решения, при това на оптимална цена.


В сряда главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела се

В сряда главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела се ...

... му е работата. Предвид тона и изискванията в тези имейли, Надела е помислил, че и съобщението, изпратено през уикенда ще бъде от този вид, но е останал приятно изненадан от признанието на Гейтс за свършената работа. Гейтс призна най-голямата си грешка, която струва на Microsoft $400 милиарда Коя е тя?


"Банĸерите говорят" е нова поредица на Money.bg, в ĸоято еĸипът ...

... бизнес процесите и банковите сектори стават атрактивни за силни финансови групи и стратегически инвеститори, каквато например е Група ОТП, която реализира няколко значими придобивания през последните месеци и вече присъства в 12 страни от региона. Петър Андронов: Лихвите преминаха здравословното ниво на намаление Главният изпълнителен директор на ОББ пред money.bg


Академията на PwC стартира Face-to-Face подготвителни курсове за ACCA. Интензивните

Академията на PwC стартира Face-to-Face подготвителни курсове за ACCA. Интензивните ...

... курсове по финанси, лидерство, бизнес умения, продажби и др. Академията на PwC е локален Approved Learning Partner на ACCA и работи с високо квалифицирани и международно признати лектори от ACCA за провеждане на качествени обучения. Повече информация за подготвителните ACCA курсове, лекторите и възможностите за записване може да откриете тук.


"Банĸерите говорят" е нова поредица на Money.bg, в ĸоято еĸипът ...

... точно това ще постигнат ĸато ефеĸт. Онези, ĸоито не исĸат да си върнат ĸредитите, и сега имат достатъчно много инструменти, за да го направят и го правят. Няма нужда възможностите им да не връщат заемите си да се увеличават и загубите от това да се разпределят върху всичĸи редовни длъжници.


Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай е израснал в

Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай е израснал в ...

... да се инвестира в развитието на заетите жени, за да получат допълнителна квалификация и подкрепа. Въпреки това Google трябва да назначи доста дами, ако се стреми към равенство на заетите мъже и жени. Пичай смята, че е най-важният урок за него е било този да се научи да чува останалите.


Дори най-богатият човек в света не винаги получава подкрепа за

Дори най-богатият човек в света не винаги получава подкрепа за ...

... превърне в дом на следващата централа на Amazon, където да се приготвят и опаковат стоки за клиентите. "Всъщност не съм се замислял за това. Но ние ще започнем да доставяме течен азот и течен кислород. Ще бъде малка селекция , но много важна", е отговорът на най-богатия човек в света.


Бизнес магнатът Грант Кардоне е автор на редица книги и

Бизнес магнатът Грант Кардоне е автор на редица книги и ...

... 7 долара на час. За мен това бе начин да изкарам пари, но за момчето, работещо до мен бе начин да учи за бизнеса и един ден си отвори франчайз. Много е важно човек да си задава въпроса "защо". Аз не знаех защо, затова просто си губих времето", споделя предприемачът.


Тъй като е известен като основател на Apple и стои

Тъй като е известен като основател на Apple и стои ...

... изпълнителен директор малко преди смъртта му, Apple е на второ място по пазарна капитализация. Преди нея е Microsoft, чийто ръководител Сатя Надела също е много добър слушател. Според специалисти Надела спасява бизнеса на софтуерната компания именно благодарение на умението да слуша, което се оказва от изключително значение за един лидер.


След като чува как съоснователят на Microsoft - Бил Гейтс

След като чува как съоснователят на Microsoft - Бил Гейтс ...

... Nvidia и Илън Мъск на Tesla. Всички те са имигранти, които стават милиардери, след като съдействат за основаването и развитието на големи технологични компании в Силициевата долина. САЩ се оказва и любимата страна на повече от 75 процента от богатите китайци, които искат да емигрират според изследователския институт Hurun Research.


Милиардерът и основател на Foxconn Тери Гоу обмисля да се

Милиардерът и основател на Foxconn Тери Гоу обмисля да се ...

... в САЩ. Foxconn обеща завод за $10 милиарда, по-късно обаче се отказа от него, а в момента никой няма представа дали и в какво ще инвестира компанията. Отказва ли се най-големият доставчик на Apple от завода си за $10 милиарда в САЩ? Очакваните 13 000 работни места са под въпрос


Стив Джобс бе известен с това, че изисква от себе

Стив Джобс бе известен с това, че изисква от себе ...

... най-лошия и най-добия изход от дадена ситуация, имат ясни очаквания, правят план и го следват, наставляват, ръководят, обучават. Те работят чрез другите, но поемат отговорност за крайния резултат. По думите на основателя на Apple успешните хора се държат така, сякаш и неуспехът и успехът може да бъде контролиран от тях.


В света на бизнеса фокусът често пада върху хората, които

В света на бизнеса фокусът често пада върху хората, които ...

... долара. Ръководителят на Hologic, медицинската компания, фокусирана върху здравето на жените, Стефан Макмилан заема предпоследното четвърто място с годишна заплата от $42,04 милиона. Източник: Рандал Стивънсън, под чието ръководство телекомът AT&T придоби компанията майка на HBO - Time Warner, дължи високото си възнаграждение от 29,12 милиона долара именно на сделката.


23,45 милиона евро. Това е доходът на германския мениджър с

23,45 милиона евро. Това е доходът на германския мениджър с ...

... (Allianz) 10,33 3 Бил Макдермот (SAP) 9,968 4 Джо Кесер (Siemens) 9,958 5 д-р Бернд Шайфеле (Heidelberg Cement) 9,431 6 д-р Дитер Цече (Daimler) 8,264 7 д-р Франк Апел (Deutsche Post) 8,194 8 Каспер Рорстед (adidas) 8,164 9 Райз Пауел (Fresenius Medical Care) 7,292 10 д-р Штефан Ошман (Merck) 7,154


С паста за зъби постига първия си успех. После създава

С паста за зъби постига първия си успех. После създава ...

... че всеки да живее в нея достойно", казва той. След стотици лекции, дискусии и интервюта, дадени от него по тази тема, той е убеден, че рано или късно безусловният доход ще се наложи. "Той дава решения на много предизвикателства, с които днес не можем да се справим", казва Гьотц Вернер.


Бившият главен оперативен директор на веригата за търговия с бързооборотни

Бившият главен оперативен директор на веригата за търговия с бързооборотни ...

... главен оперативен директор. Щастливи сме, че тя се завръща у дома и отново ще бъде част от нашия екип", посочва управителят на веригата в България Бойко Сачански. Албена Георгиева ще бъде част от Борда на директорите, в който влизат управителят на BILLA България Бойко Сачански и финансовият директор Ваня Динева.


Международната компания Motorola има нов мениджър продажби pза България. Това

Международната компания Motorola има нов мениджър продажби pза България. Това ...

... направим, и съм щастлив, че той вече е част от нашия екип. Движим се по план и следваме успешно нашата стратегия, така че 2019-а година ще бъде интересна и предизвикателна както по отношение на бизнес възможности, така и по отношение на продуктови представяния", посочва за новото назначение Владислав Иванов.  


Джон Богъл, легендарен инвеститор и основател на най-голямата в света

Джон Богъл, легендарен инвеститор и основател на най-голямата в света ...

... не надценявате ефективността на фонда в миналото; - използвайте показателите за предходния период, за да оцените стабилността и риска; - пазете се от звездите (отнасящи се до мениджърите на фондове); - пазете се от големите фондове; не притежавайте твърде голям брой фондове; - купете портфейл от фонда и го запазете.


Да си на 32 години и все още да нямаш

Да си на 32 години и все още да нямаш ...

... дори да бях започнал много добра работа по-рано и спестявах пари, щеше да ми отнеме около 10 години, за да събера достатъчно за апартамент", признава той и завършва: "След десетилетие, да, купуваш си апартамент, но какво се случва след това? Това е въпрос, който може да не получи своя отговор.".


Да ти плащат, за да се върнеш вкъщи и да

Да ти плащат, за да се върнеш вкъщи и да ...

... година един такъв успява да привлече вниманието на японците - 31-годишният журналист Мива Садо умира от сърдечна недостатъчност след 159 часа извънреден труд за месец. Идеята на Морияма е компанията Crazy да даде добър пример в Япония и да накара служителите и работодателите да обърнат по-голямо внимание на този проблем.


На 100 години за най-възрастния мириалдер в света няма да

На 100 години за най-възрастния мириалдер в света няма да ...

... ме научи на нещо, което на китайски е "yi de fu ren". Това означава, че трябва да искаш хората да ти се подчиняват не заради твоята власт и сила, не заради твоята жестокост, а заради твоите качества. Означава те действително да те уважават и да те слушат", спомня си Тео.


Основателят на базираната в Холандия технологична компания Elastic NV Стивън Шурман

Основателят на базираната в Холандия технологична компания Elastic NV Стивън Шурман ...

... той създава доставчикът на софтуерни решения с отворен код SpringSource, който през 2009 година беше придобит от VMware. Днес Стивън Шурман е най-големият акционер с дял от 19% от акциите на Elastic NV. Към днешна дата неговият дял се изчислява на 1,1 милиарда долара, показват данните от Bloomberg Billionaires Index.


Някога автокрадец със завиден опит, прекарал известно време в затвора,

Някога автокрадец със завиден опит, прекарал известно време в затвора, ...

... има големи амбиции и е убеден в бляскавото бъдеще на родината си в ерата на новите технологии. По неговите думи Франция ще има 10 компании с капитализация над 1 милиард долара в следващите три години. Ако това се сбъдне, със сигурност той ще има участие поне в половината от тях.


Темата за задължителната застраховка

Темата за задължителната застраховка "Гражданска отговорност" за автомобилистите се разгоря ...

... са регистрирани тук и имат силна местна експертиза. За "Бул Инс" беше въпрос на отговорност да предложим капацитета си за бързо и адекватно обслужване на застрахованите, чиито полици бяха прекратени след фалита на "Олимпик". В компанията ни продължаваме да се фокусираме над по-ефективната дейност, доброто клиентско обслужване и застрахователните иновации.


Джак Дорси управлява и Twitter, и Square - без да

Джак Дорси управлява и Twitter, и Square - без да ...

... Снимки от екрана на неговия iPhone показват, че той го използва средно между 9 и 10 часа дневно - или около 50 часа за седмица - колкото една нормална работна седмица. Средният американец пък прекарва по 24 часа седмично онлайн - и то без да управлява две милиардни компании едновременно.


Милиардерът зад една от най-бързорастящите дисконт вериги във Великобритания стана

Милиардерът зад една от най-бързорастящите дисконт вериги във Великобритания стана ...

... интернет търговци. През май Marks & Spencer Group Plc съобщи, че ще затвори над една трета от магазините си през следващите четири години. Три месеца по-късно Homebase обяви, че ще затвори 17 процента от общо 241 локации. А Т.J. Morris има 480 обекта и планира да увеличи броя им двойно.


Какво би породило нова икономическа криза, има ли бъдеще за

Какво би породило нова икономическа криза, има ли бъдеще за ...

... професии. Може дори да се наложи да им плащаме, за да не работят. В такъв случай обаче ще трябва ясно да дефинираме какво значи работа. Да бъдеш майка - за мен това е най-важната професия и е необходимо да намерим начин да я подпомогнем", сподели Хамънд по време на конференцията.


Пол Алън, който заедно с Бил Гейтс създава най-голямата в

Пол Алън, който заедно с Бил Гейтс създава най-голямата в ...

... посочва, че смъртта на Пол Алън е настъпила след дълга борба с рак на лимфните възли. В свое изявление Бил Гейтс посочва: "Разстроен съм от смъртта на един от най-старите и най-скъпите ми приятели.". Настоящият ръководител на Microsoft Сатя Надела описва Алън, като "тихият, но упорит човек, който промени света".


Благотворителният аукцион на PwC България

Благотворителният аукцион на PwC България "Подай ръка" събра 66 000 ...

... подкрепа на студентите у нас. Миналата година консултантската компания организира конкурса "Твоите 25 причини да избереш България", в който се включиха повече от 1300 български студенти от 127 университета и 15 държави. Победителите от проекта вече стажуват в престижни компании и получават професионални насоки за развитието си от доказани ментори.


Кои са най-важните глобални икономически и финансови събития за 2018

Кои са най-важните глобални икономически и финансови събития за 2018 ...

... внасят голяма част от петрола, който потребяват. За България това се отнася в пълна степен, тъй като жадуваната енергийна независимост все още е мираж. И така - как глобалните икономически и финансови събития ще променят света? Ще разберете на The Next Big Thing 2018. Money.bg е медиен партньор на събитието.


Поведението на Илън Мъск му създаде редица проблеми напоследък. Непремерените

Поведението на Илън Мъск му създаде редица проблеми напоследък. Непремерените ...

... и провокации, той трябва да насочи цялото си внимание върху разрастването на Tesla. "Той трябва просто да се съсредоточи върху управлението на бизнеса си. Той е визионер, той издигна Tesla до ниво, което не бихме могли да си представим и мисля, че компанията има голям постенциал за растеж", препоръчва анализаторът.


Харизматичният съосновател на най-голямата китайска фирма за електронна търговия Alibaba

Харизматичният съосновател на най-голямата китайска фирма за електронна търговия Alibaba ...

... тъй като ръстът на продажбите в източните мега-градове на Китай се забавя. Alibaba поддържа стабилен ръст на приходите през първата половина на 2018 г., но маржовете на печалбата са притиснати от мащабните инвестиции, тъй като компанията се бори да запази водещата си позиция в областта на електронната търговия и разплащания.


Джак Ма, най-богатият човек в Китай, се подготвя за своето

Джак Ма, най-богатият човек в Китай, се подготвя за своето ...

... е нещо, което мога да правя далеч по-добре от това да бъда главен изпълнителен директор", допълва Ма. На въпрос дали планира да се захване с новата дейност през тази година, китайският предприемач коментира: "Ще разберете съвсем скоро. Вече подготвям Jack Ma Foundation. По всички тези неща работя от 10 години.".


Поне пет компании се състезават за надмощие на руския онлайн

Поне пет компании се състезават за надмощие на руския онлайн ...

... които имат други източници на финансиране. Другите големи руски сайтове - M.video и Ozon.ru, са контролирани от милиардерите Михаил Гуцериев и Владимир Евтушенков. "Топ 5 на компаниите заедно контролират около една четвърт от пазара. Със сигурност ще има консолидации", казва Вирин. "Накрая ще останат само няколко големи играчи", допълва той.


Изпълнителният директор на Apple Тим Кук е продал акции на

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук е продал акции на ...

... г. той вероятно няма да получи пълната сума. Състоянието на Кук се оценява на около 700 млн. долара. В миналото той заяви, че планира да дари голяма част от богатството си на благотворителност. Миналата седмица ръководителят е дарил акции за 5 млн. долара на неизвестна благотворителна организация, показват борсовите документи.


"Човекът, който мести планини" е заглавието на ексклузивното интервю, което ...

... Това се превърна в тенденция, след като Валенсия предложи на Web Summit сумата от 170 милиона евро при условие, че събитието се провежда следващите 10 години в испанския град. От екипа на Webit все още няма коментар по въпроса дали следващата година събитието отново ще превърне София в дигитална столица.


Американският милиардер Чарли Мънгър е известен като дясната ръка на

Американският милиардер Чарли Мънгър е известен като дясната ръка на ...

... в САЩ. "Те печелят уважение, заслужават това уважение на хората, с които имат отношение и голямото удовлетворение в живота е да получиш заслужено уважение", допълва още той. Съветът на милиардера Ричард Брансън към родителите, които гонят успешна кариера Британският предприемач смята, че те трябва да прекарват повече време с децата си


Серджо Маркионе, който бе главен изпълнителен директор на автомобилния производител

Серджо Маркионе, който бе главен изпълнителен директор на автомобилния производител ...

... мъж и приятел, си отиде", каза председателят на борда Джон Елкан.   Маркионе напусна поста във FCA заради усложнения, последвали операция на рамото му в болница в Зюрих. За негов наследник в компанията бе избран Майк Манли, доскоро директор на марката Jeep, която е част от алианса. Очаквайте още подробности


В един миг вие сте световноизвестният ръководител на корпорация с

В един миг вие сте световноизвестният ръководител на корпорация с ...

... за сътрудничество, практика, която се използва и в случая с Щадлер. "Истинският скандал е, че никой от неговите колеги не говори за Щадлер и затова поисках аз да го направя. Пожелавам му много сила и увереността, че ще успее да преживее това, без да навреди на душата му", заяви Миделхоф.


Висшият мениджмънт в големия европейски бизнес печели все по-добре и

Висшият мениджмънт в големия европейски бизнес печели все по-добре и ...

... тези на колегите в САЩ. Средната заплата там е 15.1 милиона евро, а лидер от дружествата в индекса Dow Jones Industrial е ръководителят на Walt Disney с годишен доход от 28 милиона евро. Най-ниското възнаграждение получава шефът на Apple - 8 милиона евро, което е повече от средното за Европа.


Игор Правица е изпълнителен директор на IBM България от средата

Игор Правица е изпълнителен директор на IBM България от средата ...

... технологии около изкуствения интелект, които могат да ни помогнат да използваме тези данни повече, ще бъдат търсени от пазара. От другата страна имаме технологии като blockchain, която е изцяло нова и революционна и виждам много потенциал в нея. Затова IBM в момента има над 400 различни проекта, които използват blockchain.


Можете ли да се сетите за най-добрия шеф, който сте

Можете ли да се сетите за най-добрия шеф, който сте ...

... справили добре с някоя задача. 15. Имат чувство за хумор. 16. Умеят да комуникират с всеки. 17. Знаят как да празнуват малките победи в работата. 18. Задават модел на етично поведение между колегите. 19. Те се стремят към отлични постижения и изискват такива от подчинените си. 20. Самите те създават лидери.


Преди няколко години Кюк Сиу Руи се съвещава с борда

Преди няколко години Кюк Сиу Руи се съвещава с борда ...

... интелект, за да улесни още приложението. Например, ако снимате даден обект, приложението ще го разпознае и ще напише името и кратко описание вместо вас. Съвсем скоро ще може да предлага и оптимална цена. Този месец компанията ще пусне и CarouPay, което ще позволи приключването на транзакции без напускане на приложението.


Fortune 500 е класацията, която събира не само най-големите компании

Fortune 500 е класацията, която събира не само най-големите компании ...

... и отбраната Lockheed Martin стои дама. Това е Мерилин Хюсън е избрана за главен изпълнителен директор през 2013 година, а от тогава до сега пазарната капитализация на управляваната от нея компания се е удвоила. Ето и кои други влизат в списъка на Fortune: You will find more infographics at Statista