98-ата в световната ранглиста италианска тенисистка Сара Ерани беше хваната

...
98-ата в световната ранглиста италианска тенисистка Сара Ерани беше хваната
Коментари Харесай

98-ата в света хваната с допинг

98-ата в международната класация италианска тенисистка Сара Ерани беше хваната с допинг. Положителната проба е взета при започване на годината и всички резултати на тенисистката от 16 февруари до 17 юни са анулирани.

Тя би трябвало да върне и парите от наградни фондове. В организма на спортистката е намерено веществото анастрозол, което се употребява и при лекуването на рак на гърдата.

В околните дни 30-годишната Ерани ще свика конференция и ще даде детайлности по какъв начин се е стигнало до скандалната обстановка или ще търси оправдания. Ерани има девет трофеи на сингъл и 25 на двойки, като със сънародничката си Роберта Винчи е печелила всички шампионати от Големия шлем.

“Дейли Мейл ” осведоми, че Ерани е работила с опозорения и отлъчен лекар Гарсия дел Морал, който е основната фигура в аферата към звездата в колоезденето Ланс Армстронг.

През 2012 година Международната федерация по тенис особено инструктира играчите да се разграничат от Дел Морал и да не работят с него никога.

Ерани още тогава бе интервюирана от Международната федерация по тенис за връзката си с Дел Морал. Сегашната й позитивна допинг проба идва чак пет години по-късно и не може да е несъмнено, че “Дейли Мейл ” просто не спекулира със случая и двата обстоятелството да нямат връзка между тях.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР