96-километровата междуградската тролейбусна линия, свързваща Симферопол с черноморските курорти от

...
96-километровата междуградската тролейбусна линия, свързваща Симферопол с черноморските курорти от
Коментари Харесай

Защо украинци превърнаха Волга в тролей?

96-километровата междуградската тролейбусна линия, свързваща Симферопол с черноморските курорти от Алуща до Ялта в Република Крим, е най-дългата в света. Построена е сред 1959 и 1961 година, с цел да обезпечи екологичен превоз за туристи.

Извън курортния сезон обаче броят на пасажерите спада фрапантно. За да се понижи амортизацията на тролейбусите, млади експерти от кримското Пътническо автотранспортно дружество (ПАТП) оферират по линията да се движат модифицирани за работа на ток микробуси, споделя на Facebook-страницата си Техническият музей " Фаэтон ".

Екипът получава зелена светлина да построи първообраз, само че се оказва, че единственият РАФ " Латвия " в автопарка на предприятието е на едвам две години и управлението не е готово да го жертва в името на опит с неразбираеми резултати. Младите инженери обаче намират излаз.

По същото време симферополската таксиметрова работа подменя огромна част от автопарка си. Колите са в неприятно техническо положение, само че с помощта на топлия климат в Крим каросериите са съвсем непокътнати.

Екипът получава най-вместителния вероятен модел - бракуван ГАЗ-24-02, който е трансфорат в тролейбус единствено за към месец благодарение на аварийни елементи от гаражите на кримското ПАТП. Заради ниската каросерия токоприемниците на електрическата " Волга " се получават много дълги, само че все пак през 1982 година модифицираното комби поема на първия си курс. За страдание на младите запалянковци концепцията за лека кола с " тиранти " по този начин и не съумява да се наложи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР