94-тата церемония на наградите “Оскар” ще влезе в историята на

...
94-тата церемония на наградите “Оскар” ще влезе в историята на
Коментари Харесай

Истински шок на Оскарите: Уил Смит зашлеви Крис Рок на сцената!

94-тата гала на премиите “Оскар” ще влезе в историята на кинематографията с нещо изцяло ненадейно - Уил Смит зашлеви сътрудника си Крис Рок на сцената на Долби Тиътър в Лос Анджелис.



Причината бе, че в своя тирада комикът съпостави косата на брачната половинка му с тази на редови войник Джейн - известната героиня, изиграна от Деми Мур, която е с обръсната глава. "Джейда, обичам те. "Редник Джейн 2 " - нямам самообладание да го виждам " - сподели комикът. Яростната реакция на Уил бе провокирана от неуместната смешка за обръснатата коса на Джейда, която в действителност е принудена да избере тази прическа, тъй като страда от плешивост. Съпругата на Смит разкри обществено диагнозата си през 2018-та година.



Церемонията бе предавана онлайн в стотици страни, а откакто получи шамара Крис Рок изпсува, а Уил Смит се върна невъзмутимо на мястото си в публиката, откъдето съобщи: “Дръж името на жена ми надалеч от ш**атата си уста”. Рок се опита да изясни шегата си, само че очевидно ядосаният Смит повтори същото изречение, на което комикът отговори: “Добре, това беше най-великата вечер в историята на телевизията”.

The Full Uncensored video of Will Smith’s altercation with Chris Rock at the
— Movies (@moreoffilms)

Малко по-късно 53-годишният Смит завоюва първата в кариерата си статуетка “Оскар”, само че като че ли новината за премията бе изцяло помрачена от шамара, който той зашлеви на Крис Рок. Уил получи наградата за за най-хубав артист за превъплъщението си в облика на решителния татко на тенис шампионките Винъс и Серина Уилямс във кино лентата "Методът Уилямс ". Преди това той бе номиниран за “Оскар” за извънредно мощните си функции в "Преследване на щастието " и "Али ". През 2015 година артистът се размина с трета номинация - за ролята си в "Шампионът ". Демонстрираното към Уил Смит неуважение стана една от аргументите да възникне придвижването "Оскар "-ите са толкоз бели ".



По време на речта си Уил Смит се разплака и се извини на “Академията”, само че не и на Крис Рок.

„ Искам да се извиня на Академията, любовта те кара да правиш луди неща “ - съобщи просълзеният артист. Той добави, че това че си холивудска звезда значи, че би трябвало да преглъщаш всякога, в който някой се държи с пренебрежение към теб, да се усмихваш и да се преструваш, че всичко е наред. Смит сподели още, че бащата на Серина и Винъс Уилямс Ричард е “безстрашен бранител на своето семейство.”, също като него. “Призванието ми в този живот е да обичам и за пазя хората” - съобщи още той.



“Изкуството имитира живота. Изглеждам като този полудял баща” - добави артистът.

След случая полицията в Лос Анджелис излезе с изказване, че Крис Рок не е подал недоволство против Уил Смит и за това не проверява удара, само че в случай че комикът реши да потърси правата си, следствие ще има.

Will Smith’s acceptance speech as he wins his first ever
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР