Преди 46 години, на 16 август 1977 г. целият свят

...
Преди 46 години, на 16 август 1977 г. целият свят
Коментари Харесай

Елвис е жив! 7 факта защо феновете не вярват в смъртта му

Преди 46 години, на 16 август 1977 година целият свят научи, че 42-годишният крал на рокендрола Елвис Пресли е открит мъртъв в банята си в персоналното си имение Грейсланд. Причината за гибелта - сърдечна непълнота. Внезапната му гибел пристигна като същински потрес за целия свят. Мнозина отказваха да повярват в кончината на легендата, пробвайки се да намерят аргументите, заради които Елвис просто е желал да се скрие от светлините на прожекторите.

Съществуват доста версии и даже подправени потвърждения, че кралят е бил виждан в разнообразни години в разнообразни елементи на света. Феновете не престават обезверено да имат вяра, че Елвис е жив. Те са безапелационни, че той просто се е уморил от славата и въображаемия искра, от непрекъснатото внимание на пресата и фотографите, и по тази причина се е отдръпнал от света, оставяйки го със заблудата, че е починал.

Събрахме седем от най-популярните версии и потвърждения, че Елвис Пресли може в действителност да симулира личната си гибел:

                             

 

Версия 1. Елвис е избягал в Южна Америка

Твърди се, че повече от 100 души на летището в Мемфис са видели Елвис Пресли жив и здрав няколко часа след оповестяването на гибелта му. Той и двама негови спътници купили билети до Буенос Айрес, по-късно минали всички контролно-пропускателни пунктове и били подготвени да се качат, когато навалица от почитатели се втурнала към идола, само че единствено един, Джон Спаркс, съумял да вземе стремежи подпис върху билета си. Между другото, след многочислени инспекции и експертизи специалистите афишират присъдата си: подписът е същински и оставен от ръката на Елвис Пресли! И още един факт, който въодушевява почитателите да повярват, че Елвис е жив. Един от закупените билети бил регистриран на името на Джон Бъроуз - името, което нормално Пресли употребявал, когато не желал да бъде разпознат.
                             

Версия 2. Елвис решил да се лекува от наркомания

Въпреки че като причина за гибелта на Елвис била посочена сърдечна непълнота, околните, приятелите и сътрудниците не били изцяло уверени, че това е истина. На 42 години Елвис се оплаквал доста от бързото утежняване на здравето си. Някои от сътрудниците му се изпуснали, че той е бил привързан към обезболяващи и по този метод е подкопал здравето си. Според тях по искане на бащата на звездата специалистите показали като причина за гибелта едва сърце, а не свръхдоза медикаменти. Тогава в действителност всички вестници настояват, че в къщата не са открити противозаконни опиати и че самият Елвис е бил гневен съперник на опиатите. Дори самият американски президент Ричард Никсън назначил Пресли по едно време за федерален сътрудник за битка с наркотрафика. Разбира се, този процес на събитията е целял да не се накърни репутацията на Елвис. Но съгласно друга версия Елвис тайно и вечно решил да се излекува от наркоманията.
Версия 3. Елвис попаднал в лапите на Централно разузнавателно управление на САЩ

Не е загадка, че Елвис интензивно си сътрудничил с държавното управление и от време на време въздействието му върху някои събития не оставало неусетно. Според една от версиите Елвис е бил вербуван от сътрудници на Централно разузнавателно управление на САЩ, които даже са построили скришен център в имението му. И кралят научил толкоз доста секрети, че бил заставен да инсценира гибелта си.
                             

Версия 4. Елвис се страхувал от почитателите си

Според друга версия причина за бягството на музиканта били почитателите, които всекидневно окупирали зоната към имението му или го причаквали зад всеки ъгъл за подпис. Те били толкоз завладяващи, че това напряко подлудило Елвис. Имало и откачени почитатели, които даже желали да се снабдят с част от тялото на Еливс. Звучи извънредно, нали! Е, по какъв начин да не поискаш да се скриеш вечно от такива луди, страхувайки се всекидневно за личния си живот.
                             

Версия 5. Елвис станал аскет

В последните години преди гибелта си Елвис бил пристрастен по ученията за духовното самоусъвършенстване и търсенето на себе си. Според тази версия Елвис решил да се отхвърли от човешкия свят, фамилията и приятелите и изцяло да се отдаде на медитация и духовно самоусъвършенстване. Напълно самичък.

Версия 6. Елвис бил неизлечимо болен

Много почитатели са сигурни, че Пресли, откакто научил за ужасна болест и идна гибел, отишъл в мистериозна клиника на Западното крайбрежие. Учените преди този момент взели от него здрави кафези и след гибелта му съумели да го клонират.
                             

Версия 7. В ковчега имало восъчна кукла

Феновете стигнали до такива изводи, откакто видели надписа на гроба. По-точно, откакто откри неточност върху него! Факт е, че второто име на Елвис е Аарон, а на гроба написа: Елвис Арън Пресли почива тук! Феновете настояват, че Пресли е бил злокобно религиозен и тази неточност не била инцидентна. Техният кумир просто не желал да постави същинското си име на подправения гроб. Освен това Елвис бил заровен в затворен ковчег и до ден сегашен няма образно удостоверение, че точно той е бил в ковчега. Освен това в смъртния акт били посочени доста малко килограми, само че ковчегът бил нереално тежък! Феновете предложили своя лична версия: в ковчега имало восъчна фигура на артиста, която била сложена в специфичен хладилен елемент бяха, с цел да не се стопи восъкът.
                             

На мнозина сигурно тези версии може да се сторят много неуместни, само че почитателите обезверено имат вяра до през днешния ден, че кралят им все в миналото ще се завърне.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР