90-годишна бивша преподавателка по математика от карловското село Васил Левски

...
90-годишна бивша преподавателка по математика от карловското село Васил Левски
Коментари Харесай

90-годишна бивша учителка по математика помага на ученици

90-годишна някогашна преподавателка по математика от карловското село Васил Левски към този момент години наред оказва помощ на възпитаници от 4-ти до 12-ти клас, с цел да се оправят по-лесно с предмета. Преди 34 години тя е била притежател на най-голямото отличие в Пловдивска област, присъждано от Съюза на математиците в България.

След като приключила института за прогимназиални учители в Пловдив, Христина Масларска почнала работа в Мраченик. След това дълги години преподавала в Каравелово, Кърнаре и родното си село.
Христина Масларска: Обичам си доста математиката още когато съм била ученичка и аплайвах в Пловдив в института и ме одобриха.
Досега Масларска е помогнала на стотици деца да покачат триумфа си в учебно заведение и да аплайват във висши образователни заведения. В момента преподава самостоятелно на седем възпитаници.
Христина Масларска: Все нови учебници. До 1-1.30 часа през нощта аз авансово вземам решение дилемите, с цел да съм подготвена като дойдат те. Аз им споделям, че хубавият чертеж е половин решена задача.
Дванайсетокласникът Петко Петков се запалил по математиката откакто почнал да идва при някогашната учителка.
Петко Петков - възпитаник: Умее да показва да вземем за пример доста комплицирана задача, която наподобява доста сложна, по доста елементарен метод и на доста лесни стъпки.
Родителите считат, че някогашната преподавателка е човек с огромна душа и по тази причина й гласоподават доверие да учи децата им.
Д-р Дориана Маринова - родител: Знам, че тя ще научи децата на това, което нужно, без значение на какъв брой години е. Тя е преподавател по душа и математик по предопределение.
Най-голяма наслада на Христина Масларска й носи триумфа на децата, а нейна фантазия е да бъде в положително здраве както до момента, с цел да може да съобщи знанията които има на идващите генерации.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР