9 години лишаване от свобода постанови Софийският градски съд за

...
9 години лишаване от свобода постанови Софийският градски съд за
Коментари Харесай

Осъдиха Кристиан Николов на 9 г. затвор за смъртта на Милен Цветков

9 години отнемане от независимост постанови Софийският градски съд за Кристиан Николов, който провокира злополуката с Милен Цветков, довела до гибелта на журналиста точно на Великден 2020 г. Той е наказан за причиняване на гибел по несъобразителност.

Прокуратурата изиска 15 години затвор за Николов. Той обаче беше оневинен по обвиняването, че дейностите му са били умишлени. Присъдата предстои на обжалване.

Николов ще излежава наказването си при първичен общ режим. От продължителността на престоя му в пандиза ще се приспадне този в ареста и времето, прекарано под домакински арест. До сегашния миг 23-годишният мъж се намираше под домакински арест,след като беше освободен с по-лека мярка за неотклонение през септември 2021 година

Освен това шофьорската брошура на Николов се лишава за период от 10 години. Той ще би трябвало да заплати и разноските по делото.

В съда през днешния ден се проведоха пледоариите по делото за злополуката край мол " Парадайс ", която лиши живота на журналиста преди близо 2 година Тогава Николов се вряза с колата си в автомобила на Цветков, чакащ на червен светофар. Кристиан е карал с превишена скорост, съвсем два пъти над позволените 50 км/ч.

Според прокуратурата Николов съзнателно е предизвикал злополуката на 19 април 2020 г. По делото имаше данни, че подсъдимият постоянно е употребявал опиати. В кръвта му бяха открити три типа дрога - кокаин, метамфетамин и канабис. 

Прокурорите посочваха, че в мобилен телефон, открит в дома на Николов, са открити чатове, в които подсъдимият е поръчвал опиати.

Според обвиняването - агротехническата експертиза ясно потвърждава, че се изключва версията за заспиване зад кормилото от страна на Николов, защото траекторията на джипа на подсъдимия е щяла да се промени, а това не се е случило. 

" На база тези обстоятелства и доказателства, само че поради чистото правосъдно минало на подсъдимия Кристиан Николов, прокуратурата упорства за присъда от 15 години затвор и отнемане от опцията за ръководство на МПС за непрекъснато ", гласеше искането на обвиняването. 

На 21 януари Кристиан Николов съобщи пред съда, че малко преди да удари колата на телевизионния водещ, е изгубил схващане. Следващият му спомен бил от мощния удар, за който по-късно схванал, че е от злополуката. „ Последният ми спомен е, че светофарът ни пусна. После ми причерня. Някой може би извика, само че всичко беше като в сън ”, сподели тогава той в обясненията си пред съдиите.

" Един служител на реда ми заяви, че потърпевшият е Милен Цветков и е умрял. Почувствах, че светът ми свърши ", споделяше Николов.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР