Забраната за реклама на хазарт и новите ограничения за дейността

...
Забраната за реклама на хазарт и новите ограничения за дейността
Коментари Харесай

Румен Радев обяви промените в Закона за хазарта за прибързани

Забраната за реклама на хазарт и новите ограничавания за активността на хазартните оператори в онлайн уеб сайтове и игрални зали към момента не са влезнали в действие, тъй като президентът Румен Радев не подписва декрет за обнародването им.

Пред публицисти на церемонията за 6 май в София Радев разгласи, че измененията в Закона за
хазарта към момента се преглеждат от специалистите в президентската институция.

Той не се ангажира нито със период за издаване на декрет, нито с това дали и какъв брой от текстовете му може да бъдат блокирани с несъгласие.

" Ще разберете за моето отношение, когато се произнеса със съответния декрет - дали прогласявам или натрапвам несъгласие. Но едно е ясно, че бързото законодателсвто, а ние все оповече виждаме преждевременно законодателство, не всеки път води до стремежи резултат ", сподели Румен Радев.

Забраната за реклама на
хазарт беше призната по съкратена процедура по предложение на ГЕРБ и Движение за права и свободи, само че с цялостно надпартийно болшинство от 199 гласа в последния работен ден на 49 Народно заседание.

Освен прекъсването на всички реклами по малките екрани, радиостанции, вестници и онлайн медии бяха въведени и ограничавания за местата, в които може да се разкриват игрални зали и
казина, или да се одобряват залози.

По предложение на Божидар Божанов бяха въведени и основни условия, които да сложат завършек на безконтролните
залагания в хазартните уеб сайтове.

Най-голяма опозиция против предложенията пристигна от огромните национални малките екрани и частни уеб сайтове, чиито доходи са мощно обвързани с рекламодатели -
хазартни оператори.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР