85,3% от българите подкрепят намерението на Министерството на регионалното развитие

...
85,3% от българите подкрепят намерението на Министерството на регионалното развитие
Коментари Харесай

Над 85% от българите подкрепят разък скок на глобите за кражба на вода


85,3% от българите поддържат желанието на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) да се покачат фрапантно санкциите за кражба на вода. Това демонстрира Национално представително изследване на публичното мнение за главните политики на Министерство на регионалното развитие, осъществено от " Екзакта рисърч груп " измежду 1500 българи в 98 обитаеми места през февруари - март 2018 година

Наскоро министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков разгласи, че глобите за потребителите, които са се включили нелегално към мрежата или не заплащат сметките си, ще бъдат увеличени пет път. Това ще стане с нов Закон за ВиК. За тези, които не заплащат и откажат да им бъде инсталиран водомер, ще се планува опцията да бъдат изключвани от мрежата. За да се обезпечи достъпът им до вода, ще бъдат обезпечени различни благоприятни условия – посредством публични водоизточници.

Проблемът с кражбите е от огромна социална значителност и за потребителите. На въпрос " Кой съгласно Вас е главният проблем на ВиК услугите ", 16,7% дават отговор, че това са кражбите н вода. Други 22,7% показват качеството на водата, а 21,8% - уличните течове.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР