„Spotify“ свали музиката на Нийл Йънг, след като той изрази

...
„Spotify“ свали музиката на Нийл Йънг, след като той изрази
Коментари Харесай

„Spotify“ свали музиката на Нийл Йънг, обявил се срещу подкаст на антиваксър

„Spotify“ смъкна музиката на Нийл Йънг, откакто той изрази това предпочитание в митинг против подкаст на антиваксър на стрийминг платформата.

Певецът и композитор заплаши да отдръпна музиката си поради подкастта на Джо Роугън, който Йънг упреква в разпространяване на дезинформация за новия ковид.

Изпълнителят разгласява на уеб страницата си писмо до своя управител и до звукозаписната компания „Warner Music Group“ с искане да подхващат дейности, с цел да се приключи излъчването на негова музика на стрийминг платформата.

Комикът Джо Роугън има собствен подкаст в „Spotify“, който се радва на извънредно висок рейтинг, а платформата държи изключителните права за него. Той отхвърля имунизациите и даже разгласи в подкаста, че взема препарата ивермектин като защитна мярка против COVID-19.

Нийл Йънг благодари на звукозаписната си компания, че „застана до мен зад решението ми да отдръпва музиката си от „Spotify“. Той също по този начин насърчи и други реализатори да подхващат сходни дейности.

„Spotify“ стана дом на животозастрашаваща дезинформация за COVID-19″, написа на уеб страницата си Йънг. И добави, че „лъжи се продават за пари“.

От шведската компания споделиха, че работят, с цел да има баланс „на сигурност за слушателите и независимост за творците“, както и че са били отстранени над 20 хиляди подкаст епизода, свързани с новия ковид поради политиката за наличие.

„Съжаляваме за решението на Нийл да смъкна музиката си от „Spotify“ и се надяваме скоро още веднъж да го посрещнем“, се споделя в публикувано от стрийминг платформата изказване.

Малко преди недоволството на Нийл Йънг, 270 учени и лекари подписаха отворено писмо до „Spotify“ с апел платформата да вземе ограничения против Джо Роугън, като също го упрекнаха в разпространяване на неистини в подкаста.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР